Nem könnyű megválasztani a jó szempát – de ha sikerül, akkor ellenállhatatlanul sármos és vonzó lesz tőle a megjelenésed. Most ehhez adunk néhány tippet, melyek olvasása közben tuti azt fogod kívánni, bár előbb tudtál volna ezekről az alapvetésekről.

Egy napszemüveg mögé rejtett férfiarc mindig szexi. Nem kellenek brit tudósok hozzá, de biztos be tudnák statisztikailag is bizonyítani.

Egy jól megválasztott napszemüvegtől háromszáz százalékkal feljebb megy a férfiasság-indexed – míg egy rosszul megválasztott szempa egyszerűen fogalmazva: irtó béna.

Ezért összeszedtük a férfi napszemüveghordás tízparancsolatát, mellyel olyan olyan napszemüveget tudsz választani, hogy garantáltan megfordulnak utánad a nők!

  1. 1. Utcai viseletben ne hordj sportszemüveget (pl. biciklis szemüveget)
  2. 2. Legyen egy elegáns (fémkeretes) és egy sportos (műanyag keretes) napszemüveged is, melyeket a szettedhez párosítva váltogatsz
  3. 3. Ne legyen túlzottan kisebb vagy nagyobb a szemüveg az arcéledhez képest
  4. 4. Ne legyen fém vagy strassz díszítés rajta; ez a hölgyek kiváltsága, kérjük hagyd meg nekik, férfin a legtöbb ilyen basz nagyon műmájernek hat
  5. 5. Legyen mindig tiszta a szemüveg: egy zsírpecsétes szemüveg az élethez való higiénés hozzáállásodról nagyon rossz ajánlólevél a nőknél
  6. 6. Illeszkedjen az arcformádhoz – ami pedig nem egy egyszerű kérdés, ezért ennek tökélyre vivését újabb négy pontban szedtük össze!

Ha szeretnél az arcformádhoz leginkább illő napszemüveget viselni, vedd figyelembe, hogy mint az élet minden területén, itt is az arányok harmonikus eloszlása a cél.

Tehát ahol már van, oda ne tegyünk többet:

  1. 7. Ha az arcod kerek, érdemes szögletesebb formát választani
  2. 8. Ha szögletes arcformával rendelkezel, akkor viszont javasolt kerekebb formájú szemüveggel lágyítani azt
  3. 9. Ovális arc esetén majdnem minden forma jól állhat, de tipikusan ez a pilóta-szemüveg kedvenc arcformája
  4. 10. Szív alakú arc esetén válasz olyan formát, ami nem hangsúlyozza az arc homlokhoz közeli részét és nem vékonyítja az állrészt

Végül pedig figyelj arra is, hogy sportszemüveget csak sportoláshoz viselj! Erre igen kreatív választ ad például a motoflywear.com, ahol szabadon tudod variálni a keretet és lencsét.

Ha akárhol elakadnál nem csak a napszemcsik, hanem úgy általában a stílusod tízpontosításánál, akkor nyugodtan lépj kapcsolatba Fashion&Style rovatunk szakmai partnerével, a Yurkov stílustanácsadó csapattal, akik nincs az a hatalom, hogy ne vinnék tökélyre az imidzsedet!

Legyél idén nyáron végre a hozzád illő napszemüvegben és hódíts! Hajrá!

(Képek: Pinterest, Yurkov by Kovács Orsolya)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Well done
Hirdetés