Ezért ne tartsd hűtőben a legjobb pezsgőidet
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha pont nemrég vásároltál pár üveg Champagne-t vagy hagyományos pezsgőt, jó eséllyel most mind a hűtőszekrény rabságában tölti a hétköznapokat. Végtére is, ki szereti a meleg pezsgőt...  

De még mielőtt úgy döntenél, hogy huzamosabb ideig ott is hagyod a frigóban, valamit tudnod kell: könnyen lehet, hogy a túlzott hűtés az aromák rovására megy.

A Moët & Chandon borásza, Marie-Christine Osselin viszont elárulta a pezsgőtárolás titkát: ‟Ha a vásárlástól számított három-négy napon belül szeretnétek élvezni a pezsgőt, akkor teljesen jó a palackot a hűtőszekrényben tartani.”

De miután a három-négy nap letelt, a buborékok totálisan megváltoznak a nedvesség hiánya miatt.

"Ahogy a dugók kiszáradnak, a palack és a parafa közötti rész fellazul és a pezsgő gyorsabban oxidálódik, megváltoztatva az ital aromáit" - mondta Osselin.

A palackoknak a legjobb, ha hűvös helyen, gyenge fényviszonyok mellett, állandó hőmérsékleten és páratartalmon tároljuk - például a (nem dohos) pincénkben.

Osselin egyébként is inkább a 2/3-ad jég plusz 1/3-ad víz kombinációra esküszik, ha már hűtésről van szó, 15-20 perc alatt így is tökéletesen lehűl az ital.

Ha nem csak a pezsgő hűtésére, hanem a kóstolás ökölszabályaira is kíváncsi vagy, ezt a rövidke videót neked találták ki:

Jó koccintást, pezsgőzni klassz dolog!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.