A luxusautókat kevesen engedhetik meg maguknak, de ahol a pénz nem számít, ott az opciókra is bátran költenek. A gyártók is tudják ezt, ezért elképesztő extrákat kínálnak – mutatjuk a legdrágábbakat.

A legdrágább luxusautókhoz sem adnak szériában mindent, hosszú extralistáról lehet kiválogatni a minket érdeklő opciókat, és mivel státuszszimbólumról van szó, ezért időnként egészen elképesztő dolgokat kínálnak a gyártók. A Leasing Options összeszedte a világ legdrágább autóextráit, és a lista még bőven folytatható lenne.

#1 Bugatti Veyron szénszálas borítás 96 millió forint

A Veyron már nem a legújabb modell a Bugattinál, de ehhez kínálták az egyik legdrágább opciót, amit valaha rendelni lehetett. Az autót borító szénszálas anyag szerkezete látható és tapintható maradt, amiért annak idején közel százmillió forintot kértek.

#2 Bentley Bentayga Breitling óra 50 millió forint

Időmérő órát minden autóban találsz, de ilyet aligha, a Bentayga műszerfalára rendelhető Breitling óra csaknem megduplázza az autó árát. Csak négyet készítenek egy évben, mert egyetlen egy ember rakja össze, és három hónapjába telik, mire elkészül eggyel. Az óra tokja aranyozott, a számlapja gyöngyház vagy ébenfa lehet, és nyolc gyémánt díszíti.

#3 Porsche 918 Spyder Liquid Metal fényezés 20 millió forint

A metálfényezésért minden autónál plusz pénzt kérnek, még többet is, ha speciális gyöngyházfényezésről van szó. A legdrágább azonban alighanem a Porsche 918 Spyder opciója volt, amivel a hibrid szuperautó tényleg úgy néz ki, mintha folyékony fém borítaná.

#4 Mercedes-Maybach gránitbetétek 19 millió forint

Ha a fabetét már unalmas, legyen akármilyen ritka fából, kézzel csiszolt darab, akkor jönnek képbe az izgalmas új anyagok. A Mercedesnél úgy gondolták, hogy a Maybach csúcsváltozatához a gránit éppen jó lenne, és 19 millió forintot el is kértek ezért az extráért.

#5 Rolls-Royce Phantom pezsgősláda 14 millió forint

A pezsgőhűtő eleve opció a Rolls-Royce limuzinjánál, de a Phantom csomagterébe olyan készlet rendelhető, amivel bárhol lehet kerti partit tartani. Az alumíniumból és szénszálas anyagból készült pezsgősláda hidegen tartja az italt, gombnyomásra tölgyfa asztalka nyílik belőle.

#6 Rolls-Royce Phantom elválasztó fal 11 millió forint

A Phantom egyébként is tele van érdekes opciókkal, és közülük is az egyik legdrágább a sofőrülést a hátsó tértől elválasztó, hangszigetelt és elsötétíthető üvegfal. Ha a hátul ülők mégis szeretnének kapcsolatba lépni a sofőrrel, akkor mikrofonnal üzenhetnek neki.

#7 Aston Martin Jaeger-LeCoultre óra 9,6 millió forint

Még egy luxusóra, de ezúttal nem a műszerfalra szerelt ékes darabról van szó, hanem egy csuklón hordható példányról. A Jaeger-LeCoultre karóra érdekessége, hogy kulcs helyett úgy nyitható vele az Aston Martin, mint ahogyan James Bond tenné.

#8 BMW i8 Louis Vuitton táskakészlet 6,5 millió forint

A sportautókhoz gyakran lehet saját táskaszettet rendelni, hogy minél jobban kihasználhasd a szűkös csomagteret, ha hétvégi kirándulásra indulsz. A BMW i8-hoz rendelhető táskák azért is különlegesek, mert a kollekciót a Louis Vuitton jegyzi.

#9 Rolls-Royce piknikkészlet 6 millió forint

Ha méregdrága luxusautód van, akkor miért ne a legdrágább éttermeket választanád? De annak is megvan a varázsa, ha ott tartasz pikniket, ahol csak szeretnéd. A Rolls-Royce ehhez kínálja ezt a csomagtartóból kihajtható készletet, amiben pezsgőhűtő is helyet kapott.

#10 Rolls-Royce Phantom csillagos égbolt 4 millió forint

Nincs szükség üvegtetőre egy Rolls-Royce-ban, ha a tetőkárpitba apró fényforrásokat varrnak, amivel a csillagos égbolt látványát idézik meg. Még azt is kérheted, hogy ne véletlenszerűen helyezzék el őket, hanem a csillagok egy bizonyos időpontban észlelt állása szerint helyezkedjenek el.

#11 Rolls-Royce aranyozott Spirit of Ecstasy 3 millió forint

A Spirit of Ecstasy minden Rolls-Royce éke, és a hűtőmaszk tetején lévő szárnyas nőalak olyan anyagból rendelhető, amilyent csak akarsz. Lehet krómozott, üveg, világító vagy aranyozott is, amiért mélyen a pénztárcába kell nyúlni.

#12 Lexus LS Kiriko üvegbetét 2 millió forint

Ha a fabetét nem elég különleges, akkor a Lexus limuzinjához üvegből készült ajtópaneleket is lehet rendelni. A díszek a Kiriko, a hagyományos japán üvegmetszés technikájával készülnek, és vázák és poharak után immár autóbelsőt is ékesítenek.

#13 Mercedes-Maybach pezsgőspoharak 1 millió forint

Egy luxusautó hátsó ülése tökéletes hely arra, hogy koccints egy pohár pezsgővel, de azért, mert autóban ülsz, csak nem fogsz műanyag pohárból inni. A Maybach kínálatában elég különleges nemesfém poharak is elérhetők, amiért egymillió forintot kérnek.

 

Ez is érdekelhet:

Kipróbáltuk a világ első összkerekes, ötajtós Rolls–Royce-át – Cullinan-teszt

Terepre nem vittük – a fizikai és a jogi lehetőség nem mindig esik egybe –, de szilárd burkolaton sem volt nehéz ráérezni, hogyan közlekedhet az, aki egyetlen SUV-ra költené több luxusautó árát.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Ha ez a lány magyar lenne, Torres Dani lenne

Rég volt már brit modell a nap csaja

Több időt töltenek munkával a munkamániások, mégsem dolgoznak többet