Annyira hippi ez a gyönyörűen felújított lakóbusz, hogy stoppolnánk érte Walesig

Wales egyik legszebb vidékén, Hay-on-Wye városától néhány mérföldnyire parkolták le azt a '69-os Bedford Panorama buszt, amit igazi hátizsákos világjáróknak teremtettek.

A Wye folyó-menti táj olyan igézően szép, hogy máshol Toszkánának vagy Provence-nak hívnák, a busz pedig hangulatosabb minden eddigi lakóautó-transzformációnál.

A '60-as évekbeli Bedford szép, fából készült padlót, festett fenyő bútorokat és egy jól átgondolt étkezőkonyhát kapott, ahova tölgy munkalapok, gáztűzhely és hűtőszekrény került.

Kicsit hátrébb egy kanapé és egy hangulatos franciaágy lett beépítve, a belső teret pedig a hidegebb napokon egy masszív öntöttvas kályhával és némi fával fűthetik fel a turisták.

A busz nem csak állati hangulatos, de környezettudatos is egyben: a tetőn nagy teljesítményű napelemek gondoskodnak a fényforrások és a közösségi médiától elszakadni képtelen kirándulók áramellátásáról.

A lakóbuszban négyen viszonylag kényelmesen elférni, de járgányon kívül is egy csomó klassz lehetőség kínálkozik: lehet főzni a szabadban, kialakítottak helyeket sátorozáshoz, piknikezni vagy csak szimplán élvezni azt a ritka érzést, hogy a földanya ölében ringatózhatunk egy kicsit.

A busztól néhány méterre található a fa fürdőház, ahol vízöblítéses WC és egy penge fürdőkád is elfért, zuhanyzóval együtt. A hideg éjszakákra és a romantikus együttlétekre gondolva pedig egy kandallót is beraktak a kád mellé.

Mi szinte halljuk a ciripelő bogarak, a ropogó tűz hangját, ahogy a fa fürdőházban ejtőzünk egy komolyabb túra után...és meg kell hagyni, nagyon hívogató.

Aki rajtunk kívül ellenállhatatlan vágyat érez, hogy alkalom adtán megnézze a buszt és benne töltsön páj éjszakát, a Majestic Bus Facebook-oldalán utána is nézhet a hogyantovábbnak.

(via DYT)

 

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon