Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bertuccinak hívják ezt a karórák Bear Gryllsét, ami egyszerre hordható, stílusos, mindent túlél és mégis minimalista. Íme a 'field watch' márka 'performance watch' karóráinak legstrapabíróbb fenegyereke, amit ha megismersz, azonnal akarsz is belőle egyet. Még szerencse, hogy könnyen szerezhetsz is.

Nem ismerős a Bertucci név? Egy 12 éves amerikai márkáról van szó, ami idén először kerül forgalomba kis hazánkban a Zun Store jóvoltából. A militarista karórát már a külcsínért is csak dicséret illeti: a letisztult dizájn férfias, ütős és teljesen a funkcióra figyel, ami a férfi legjobb barátja.

Az alkotók nem lacafacáztak a tervezéskor és nem kötöttek alkut semmiben sem: olyan részletekre is ügyeltek, mint a karcolást gátló, besüllyesztett üveg és a koronazár. Na ezutóbbi elég ismeretlen fogalom lehet minden óracivilnek és elsőre inkább valami fogászati koronarémség juthat eszünkbe. De nem erről van szó, hanem egy nagyon is praktikus extráról: a beállító koronát mint egy kupakot rátekerték a tok menetére. Ez a vízzáróságot garantálja, ugyanis minden 100 méterig vízálló órának ilyennek kellene lennie.

A sportos és katonai karóra egyszerre tökéletes zsivány városi, urbán viseletnek, de kemény munkához, természetjáráshoz vagy épp tankvezetéshez is passzoló darab (ha épp ez a hobbid), ami még a katonai specifikációknak is megfelel.

De nem csak az óra brutál erős, hanem a NATO szíjak is azok, plusz a bőrszíjas modellek pedig vízállóak és nagyon könnyen és foltmentesen tisztíthatóak. Apropó, szíjak: az órák szíjait nem kivehető stiftek tartják, hanem "fix fülek", így esély sincs rá, hogy elhagyd mondjuk egy vad raftingolás közben, mikor sziklának csapódsz. Szóval a Bertucci tényleg nem viccel a sportossággal és a strapabírósággal sem.

A tulajdonságok közül nem hagyhatjuk el a számlapot: amellett, hogy minket nagyon megvett kilóra ez a nem ordító és túlzóan férfiaskodó (és ettől sokkal férfiasabb) dizájn, a számlap praktikus is, mert koszosan és sötétben is nagyon könnyen olvasható, plusz erősen világít is.

Zárásképp pedig a gyakorlatias kérdések: ha neked is megtetszett ez a zsivány karóra, akkor három év garanciával megveheted a Zun Store-ban a zafír üveges modelleket körülbelül hatvanezer forinttól vagy megrendelheted tőlük online – mondjuk szerintünk érdemes benézni a boltjaikba, mert nem sima karóraboltról beszélünk.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.