Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Hamarosan kiderül, lesz-e luxus G-Shock. John Mayer x Hodinkee x G-Shock = $?  

A Casio G-Shock a világ legjobb órája, merész kijelentés ez, de attól még így van. Ezek az órák strapabírók, megállják a helyüket földön, vízen és levegőben is. Funkcionalitásban és értékarányban verhetetlenek.

Egy 30 ezer forintos G-Shock nagy valószínűséggel elkísér majd életed végéig, ha kicsivel többet áldozol rá, és solar verziót veszel, akkor még elemet sem kell benne cserélned, csak annyi dolgod van, hogy felveszed, hordod és a végén majd valaki lecsatolja a csuklódról.

A Casio az elmúlt évtizedekben divatikon is lett, nagyon sokan azért hordják a nagy robusztus kocka G-Shockokat, mert szépnek találják őket. Az átlagos G-Shock egyszerű, olcsó és könnyen elérhető. Vannak persze limitált kiadások, amik drágábbak, vagy extra funkciókkal telepakolt modellek, mint például a Mudmasterek, amik egészen magas áron mennek, de ezeknek az óráknak az ára összességében azért sokak számára elérhető kategóriában mozog.

John Mayer x Hodinkee x G-Shock = $?

A világ legnagyobb és gazdaságilag legsikeresebb órás magazinja a Hodinkee az elmúlt években médiából viszonteladóvá is vált. Ez azt jelenti, hogy a magazin shopjában rengeteg márka óráját meg lehet vásárolni.

Ezek a limitált kiadások rendszerint gyorsan elkelnek és aztán a másodlagos piacon az eredeti ár többszöröséért próbálják meg értékesíteni a termékeket. A Hodinkee-kiadásoknak ezért sokszor rossz hírük van az órás közösségben. Ez nem is feltétlen a magazin hibája, mivel ők rendszerint emberi áron adják az kisebb, elérhetőbb márkákkal együtt kiadott órákat.

Akárhogy is, a Hodinkee december 8-án új órát ad ki, közösen a G-Shockkal és John Mayer zenésszel együttműködve. John Mayer órás berkekben legendás gyűjtőnek számít, rengeteg komoly darabbal rendelkezik és talán ő a legnagyobb név ebben a még mindig nem túl nagynak számító szubkultúrában.

A december 8-án kiadott G-Shockról egyelőre semmit nem lehet tudni, de már többen tudni vélik, hogy mivel a Hodinkeeről és John Mayerről van szó, így hamarosan piacra kerül egy 5 ezer dolláros Casio. Ez egyébként nagy valószínűséggel nem így lesz, mivel a Hodinkee az elérhető árú modellek árát általában a saját kiadások kapcsán is elérhető áron tartja.

Egyelőre nem lehet tudni, melyik modellről van szó, de a legvalószínűbbnek a Casio G-Shock DW5600 Square G tűnik. Egyrészt, mert Mayer maga is hordja konkrétan ezt a modellt, másrészt azért, mert talán ez a legnépszerűbb és egyben legjobb árú klasszikus kinézetű G-Shock.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jake (@jakesdailygrind) által megosztott bejegyzés

Akárhogy is, az óra egészen biztosan el fog kelni, valószínűleg percek alatt. Ez történt a Hodinkee bicskanyitogató utazóórájával is, amiért képesek voltak nem kevesebb, mint 8 ezer dollárt (majdnem 2,4 millió forintot) elkérni.

Az órás közösség többek között az ilyen pénzcsináló kiadások miatt utálta meg a magazint, pedig az általuk forgalmazott termékekkel valójában nagy baj nincs, csak a körítés nem tetszik az embereknek.

Kiemelt kép: Getty Images

Ha már órázás

Íme az Órások című sorozatunk első része, amelyben Ferenczi Balázzsal, a Fratello Watches újságírójával beszélgettünk:

 

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.