A Hair Coach névre hallgató „okosfésű” bizony elég nagyot ment az idei CES-en (Consumer Electronic Show), amely a világ egyik legnagyobb és legjelentősebb elektronikai kiállítása. A találmány ugyanis olyannyira elnyerte a CES zsűrijének a tetszését, hogy innovációs díjat kapott.

A Kérastase és a Withings – előbbi a L'Oréal, utóbbi a Nokia „kistestvére” – közös alkotása ugyanis egy különleges mérnöki megvalósítás. A hajkefe közepén egy beépített mikrofon található, amely érzékeli a hanghullámokat, amelyeket a hajszálak gerjesztenek fésülködés közben.

Ennek függvényében képes értékelni a hajunk egészségi állapotát (mennyire száraz, nedves, töredezett vagy zsíros),

az infókat pedig wifi- vagy Bluetooth-kapcsolaton keresztül küldi el az okostelefonunkra telepített applikációra.

Giroszkópot és gyorsulásmérőt helyeztek el a nyelében azért, hogy a fésülködési technikánkat is elemezhesse – jelzi, amennyiben rossz szögben tartjuk a hajkefét, és azt is, amennyiben túl erősen vagy túl sokáig toljuk a műveletet. De a Hair Coach hajápolási tanácsokkal is ellát minket annak függvényében, hogy milyen időjárás vár ránk odakint –

a páratartalmat, a szélerősséget, a hőmérsékletet, valamint még az UV-sugárzást is figyelembe veszi.

Nem rossz.

Összességében a Hair Coach egy remek társ tud lenni a fürdőszobában, főként, amennyiben alapból szeretsz sok figyelmet szánni arra, hogy a hajkoronád mindig ápolt és egészséges legyen. Viszont ha szívesen mellőzöd a reggeli fésülködési-hajápolási mizériát csak azért, hogy 10 perccel továbbaludhass, akkor lehet, hogy neked nem lesz érdemes 200 dollárt kicsengess az eszközért, amelyet a tervek szerint idén ősztől lehet megvásárolni.

(via)

 

És ezt olvastad már?
Mesébe illő Palm Beach-i villát vett magának Tom Ford
További cikkeink a témában