Ha nem olyan családban nőttél fel, ahol a fater szabómesterként keresi a kenyerét, akkor valószínűleg te is feltetted már magadban a kérdést, hogy miért van bevarrva az új zakók zsebe?

Ha a válaszra tényleg nagyon kíváncsi voltál, azóta biztosan sikerült is megoldanod ezt a rejtélyt. Ha viszont nem mentél utána a dolognak, vagy esetleg rossz megfejtésre jutottál, akkor most mi tisztázzuk a kérdéskört.

A magyarázat nagyon egyszerű.

A zsebek bevarrásával az anyag eredeti formájának megőrzését biztosítják,

hiszen a boltban a kuncsaftok felpróbálják őket, zsebre teszik a kezüket, ezzel pedig egy idő után kinyújtják az anyagot, ami elveszti a tartását. Ha viszont néhány finom öltéssel rögzítik a zsebeket, mindez nem történhet meg, a zakó hosszú időn keresztül megőrzi friss és elegáns megjelenését.

A megvásárlása után persze ezeket az öltéseket egy kis ollóval finoman szétvághatjuk, hogy a zseb végre valóban funkcionálhasson, ám ekkor sem ildomos telepakolni, mert gyorsan formáját veszítheti. Arra is érdemes figyelni, hogy az a bizonyos zseb nem csak díszként szolgál-e, ilyen esetben ugyanis nem kellene belevagdosni.

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk
További cikkeink a témában