Tisztítás, hordás, kis titkok. A farmerről sokan azt hiszik, hogy egy nyitott könyv, pedig a lényeg itt is a részletekben rejlik, amit bizony gyakran szem elől tévesztünk.

Kezdjük néhány kisebb szabállyal, amely a tisztítás részére vonatkozik. Arra régebb felhívtuk a figyelmet, hogy érdemes csínján bánni a farmerek mosásával – 6 hónapig nem árt várni vele, de talán az a legjobb, ha elfelejtjük a farmerek klasszikus mosását, ez az anyag ugyanis egyedi tisztítást igényel.

Ha nem hiszel nekünk, hát akkor higgy a Levi's farmergyártó igazgatójának, Chip Berghnek vagy Tommy Hilfigernek, akik szintén hasonló véleményen vannak – és csak néhanapján mossák ki a farmernadrágjukat. De van még itt néhány jó tanács:

  • Amennyiben mindenképpen kimosnánk a ruhadarabot, ne felejtsük el kifordítani azt mosás előtt.
  • Ezek után pedig hagyjuk őket levegőn megszáradni, mert a gépi szárítás szintén nem tesz jót a farmerszövetnek.
  • Hogy a kellemetlen szagoktól könnyen megszabadulhass, érdemes alkohollal vagy alkoholos oldattal fertőtleníteni a nadrágot – töltsük bele egy szórófejes flakonba, majd fújjuk a szert nadrágra.
  • Nem tudod, hogy mit tegyél a legendás kis zsebbe? A videóban hullámcsatot javasolnak, ami a nőknek kézenfekvő megoldás. A férfiaknak mér kevésbé, kivéve, ha nincs különleges hajkoronájuk, nem fodrászkodnak, vagy nem készülnek betörni valahova esténként. Viszont simán elfér ott egy csomag rágó vagy egy öngyújtó, és mindkettő milyen jól tud jönni a bajban. (Főleg, ha tudjuk, hogy hirtelen hol keressük őket.)
  • Ha azt szeretnéd, hogy szűkebb legyen a nadrág, mosd forró vízben, majd szárítsd forró levegőben – igen, ezzel meg is szegtük rögtön a farmergondozás alapszabályait, de a megviselt farmernál talán csak az a rosszabb, amelyet nem hordanak.
  • Ha folyton lecsúszik a cipzár, akkor akaszd fel a gombra – a videóban az iratgyűjtők szétnyitható „gyűrűjét” javasolják, de akár egy gémkapocs is megteheti.
  • De az is megesik, hogy a farmer szára túl bő, ennek ellenére betűrnénk a zokniba – ezt a hacket természetesen nem az esti bulira tartogassuk, de disznóvágáskor például jól jöhet. (Ha nem is esztétikai, de kényelmi szempontok miatt mindenképp hasznos lehet.)
  • Hogyan tároljuk őket egyszerűen és nagyszerűen? Ha hirtelen semmi ötletünk sincs, hát fogjunk be néhány zuhanyfüggöny-horgot. Kiválóan el látják a feladatot.
  • Amennyiben pedig rágógumiba ülünk, egy egyszerű kis jégkockával ügyesen eltávolíthatjuk azt.
  • És ha már a jégnél tartunk, még egy bónusz tipp Levi Strausstól: azok, akik komolyan veszik azt, hogy a farmert lehetőleg ne mossák ki, tegyék be néha a fagyasztóba – ha nem is lesz ettől tiszta, a mikroorganizmusok többsége elhal, így a nadrág kellemetlen szaga is nagyrészt megszűnik. (Bár jó kérdés, hogy a kíméletlen hideg mennyire roncsolja a farmer szövetét.)

Ezzel a néhány trükkel másfél perc alatt mestere lehetsz az ingviselésnek

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Vele ünnepeljük meg a Föld napját

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés