Michael Williems, az A Continuous Lean alapítója világosít fel minket ebben a videóban arról, hogy miképp tartsuk tisztán úgy a farmereinket, hogy azok meghálálják a gondos odafigyelést.

A videó alatt magyarul is megtalálod a főbb utasításokat.

  1. Fontos eldöntenünk, hogy klasszikus, sima farmerrel (raw), vagy egy gyűrött, koptatott darabbal (pre-washed) állunk szemben. Mivel az utóbbi nem igényel különleges bánásmódot – mossuk kifordítva, hideg vízben, majd hagyjuk simán megszáradni –, ezért az előbbin lesz a hangsúly.
  2. A farmerhez türelem kell: különleges rostszerkezete miatt szükséges neki néhány hét, míg „összhangba” jön a testünkkel. Így érdemes néhány hónapot – a legjobb volna legalább fél évet – várni az első mosással. Addig is próbáld a szennyeződéseket helyileg kiszedni egy tisztítószeres ronggyal vagy szivaccsal. A nagyobb hatás eléréséért használhatsz a végén antibakteriális sprét is.
  3. A legbiztonságosabb az, ha a farmert kézzel mosod. Tölts meg egy tálat 40 Celsius-fokos vízzel, és adj hozzá mosószert, majd áztasd be a kifordított farmert úgy 30 percig – fontos, hogy ne súrold az anyagot! –, végül pedig öblítsd le tiszta vízzel.
  4. Ezek után fordítsd vissza, majd terítsd ki egy megfelelő állványra, vagy akár a zuhanykabin üvegrögzítő sínjére. Fontos, hogy a szárítás során lehetőleg ne használj szárítógépet, ugyanis ez jelentős mértékben csökkenti a farmer várható élettartamát.
  5. Nem árt tudni azt, hogy mikor jön el a „válás” ideje: a farmerek idővel elkopnak, elhasználódnak, és bizony ha nem akarod, hogy ellepjék a lakást, meg kell tanulnod idejében megszabadulni tőlük. De ugyanakkor a farmerek közti egyensúlyra is érdemes törekedned: jó, ha az újabb és szebb darabok mellett akadnak kényelmesebbek, kopottabbak is, amelyeknek az egyszerű mindennapok során veheted hasznát.

(forrás: Mr. Porter)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Veszélyesen süllyed több tucat kínai nagyváros

Ha ott van ő, egyszerűen nem lehet senki vagy semmi másra nézni

Kerti tavat szeretnél? Képbe hozunk sok részlettel, hogy aztán könnyen megépíthesd

További cikkeink a témában