A villamosok és az emeletes buszok előnyeit egyesíti ez a koncepció, amit Hong Kong belvárosába képzeltek el, de a világ bármely táján megállná a helyét. A lounge hangulatú belső teréből ugyanis páratlan a kilátás.

Andrea Ponti dizájner munkája az Island névre keresztelt villamoskoncepció, ami a kötött pályás járművek és az emeletes buszok jellemzőit egyesíti a letisztult, modern formákkal. A villamos érdekessége a jármű teljes magasságát átfogó, oszlopformájú LED-es helyzetjelző fény.

Az emeletes villamos belső terét otthonos fapadlóval és hagyományos ülések helyett a múzeumokéhoz hasonló körpadokkal képzelték el,

ahol még a social distancing idején is egymástól megfelelő távolságra utazhatunk. Persze csak akkor, ha nincs túl nagy tömeg.

A kényelmes utastér azért is lényeges, mert az Island városnézésre is kiváló lenne, a hatalmas üvegfelületeken páratlan a kilátás.

A jövő önvezető villamosának felsővezetékre sincs mindenképpen szüksége, az áramszedőjével az állomásokon is elegendő energiát lehetne tölteni az akkumulátorába.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén nem stressz és kínlódás, hanem igazi ünnep lesz a karácsony: mutatunk néhány remek ötletet kütyük-élmények-környezettudatosság-egyediség vonalon, amiből biztosan tudsz választani.
Hirdetés