A parfümök használata sokak számára tisztázatlan terület, most szeretnénk rendet vágni a tévhitek között.

Három hibát követnek el leggyakrabban a férfiak (és sokszor a nők is), amikor magukra fújják a kedvenc illatukat. Könnyen lehet, hogy te is

  1. rossz helyre fújod
  2. túl sokat használsz
  3. szétdörzsölöd

A parfüm egy trükkös dolog, a benne lévő olajokat úgy alakították ki, hogy felszívódjanak és igazodjanak a bőrödhöz, hogy együttesen hozzák létre a te saját illatodat. Nem véletlen, hogy mindenkin egy kicsit másnak érezzük ugyanazt a parfümöt. Ez természetesen nem tud megtörténni, ha a ruhádra fújod, tehát mindig egyenesen a bőrödre fújd!

Persze az sem mindegy, hogy a bőröd mely részén alkalmazod. A legideálisabb terület a mellkas és a nyak, illetve a kettő közti terület. Ha szőrös a mellkasod az sem gond, ezáltal még tovább maradhat meg az illat rajtad.

Ami pedig a mennyiséget illeti, ezúttal fokozattan érvényes a mondás, miszerint a kevesebb néha több. Akkor jó, ha mások felfedezik rajtad az illatszert, nem pedig rájuk erőszakolod. Alkalmazd tehát bátran, de megfontoltan.

Végül pedig, miután a bőrödre fújtad, bánj vele nagyon finoman, ne dörzsöld szét! Nem az a cél ugyanis, hogy magába szívja a bőröd az illóolajokat, hanem az, hogy megüljön a tetején. A dörzsölés miatt túl gyorsan felszívódhat és még el is torzíthatod vele az illatot. Ha ezeket a szabályokat szem előtt tartod és sikerül megtalálnod a leginkább hozzád passzoló kölnit, a várt hatás nem marad majd el.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Naponta többször is megnéznénk a naplementét ezzel a gyönyörű lánnyal

Kóser japán ételekre bukkantunk egy budapesti kisvendéglőben

További cikkeink a témában