Savannah Yarborough már azelőtt bőrkabátokat tervezett, hogy nagyobb cégeknek kezdett volna el dolgozni. Miután elkészítette az első darabot, betette a fürdőkádba, majd addig hordta, amíg meg nem száradt – hogy végül felvegye testének formáját.

Később a munkafolyamat gördülékenyebbé, de bonyolultabbá is vált: egyre több szakmabelivel ismerkedett meg, akiktől rengeteget tanult. Ma pedig már a Bloomberg is tőle kérdez, ha épp kézműves bőrkabátokról van szó.

„A 200 és a 10 ezer dolláros kabát is örökké fog tartani, és minden alkalommal változik, amikor csak felveszed. Ha esni fog, teljesen rendben leszel, sőt, a kabát majd ötször olyan jól fog kinézni, mint előtte”

– vallja a dizájner, aki igencsak szintet lépett a bőrkabátok készítésében. Savannah Yarborough már főként rendelésre készít – zsíros árcédulákkal ellátott – egyedi darabokat: az első fázisban mindig leül egyeztetni a megrendelővel, akinek meghallgatja elképzeléseit, különleges igényeit, méretet vesz, kiválasztják a kabát színét, a bőr típusát és textúráját, a fazont, majd ezután jöhet a java. Amit Savannah a leginkább szeret ebben a világban: az egészet megalkotni az elejétől a végéig, amely pár ceruzavonással kezdődik egy papíron – a részleteket ő maga fedi fel a Bloombergnek:

Egy kafa bőrkabáthoz pedig egy ilyen lépő is dukál:

Martens + BAPE: az ultramenő acélbetétes

A fekete acélbetétes bakancs forradalmasított változatai.

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk
További cikkeink a témában