Bármilyen furcsa is, mintegy tíz éve már annak, hogy a bitcoin beköszöntött az életünkbe – az eltelt idő során pedig nemcsak a gazdaságra és a pénzügyi-technológiai piacra, hanem a klímaváltozásra érezhető hatást gyakorolt.

Hirtelen és erősen tört be az életünkbe, az átlagember számára pedig továbbra is oly sok rejtély övezi – de a technológiai-pénzügyi hiénák előtt is kérdéses a megítélése, sokan egy nagy lufinak tartják, amely az ingatlanpiacihoz hasonlóan egy nap kipukkadhat. Ami viszont tény, hogy a világra gyakorolt hatása jelentős, így a svájci luxusóragyártó, a Hublot úgy vélte, érdemes tisztelegni a tízéves születésnapja előtt, méghozzá egy különleges luxusórával, amelyet természetesen csakis bitcoinban lehet megvásárolni.

A jubileumi modell a BIG BANG MECA–10 P2P nevet kapta, és pár napja mutatták be Hongkongban. 210 darab készül belőle, amely arra utal, hogy csakis 21 millió Bitcoin létezik, valamint 45 milliméteres kerámiaházba foglalták az egészet, amelybe egyedi – a bitcoin-tranzakciókra utaló – azonosító van gravírozva. 100 méterig vízálló, valamint 10 napig húzza ki egy feltöltéssel – ismét egy utalás az évfordulóra –, aki pedig szeretné megvásárolni, annak nagyjából 25 ezer dollárnyi bitcoint kell előkaparnia, azaz előbányásznia hozzá.

(via)

És ezt olvastad már?
9 ok, ami miatt az Oakley a világ egyik legjobb és legnépszerűbb szemüvegmárkája lett
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő