Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A félig nomád, természetközeli élet iránti vágy a városi ember dizájnerdrogja. A kozmopolita életstílusba az elmúlt időben begyűrűzött a kiszakadás idillje, egy hippi és naturalista vonal, ami olyan termékeket szült a fine dining éttermek, a luxusbárok, és a sportkocsik gazdáinak, amelyek tényleg csak a látszatát keltik a nélkülözésnek, a puritánságságnak meg a környezettudatosságnak.

Hát, valami hasonló módon került a képbe a Sealander is, ami egy luxusutánfutó, egy lakókocsi és egy jacht fúziója.

Első ránézésre inkább egy vízi dodzsem jut eszünkbe róla: a Sealander kicsi, kompakt, de 2 főnek tökéletesen elég egy nyári kiruccanáshoz.

Az alvást nem szívesen tesztelnénk benne, de ha már lerángattuk a partig, csak kipróbálnánk a vízi üzemmódot is.

Ha félnél kipróbálni, megértjük, de annyit jó ha tudsz, hogy németek építették (szóval pánikra semmi ok, tudod, ők a precízek), a padlólemez dupla falú és totál biztonságos, a hajtást pedig egy 5 lóerős elektromotor biztosítja.

Az üvegszálas műanyagból készült utánfutót ráadásul elég jól fel is lehet pimpelni: az alapfelszereltségen kívül pár ezer extradollárért már választhatunk fa, bőr és rozsdamentes acél kivitelt, lehet zuhanyzónk vagy beépített grillezőnk - amiket egyébként picit feleslegesnek is érzünk, hiszen az alapárban van mobil wc, hűtő, rádió, mosogató, tűzhely,  és fekvőhely 2 fő részére.

Hogy mennyi az annyi, ha luxiznál egy kicsit?

Az alapár 29 800 dollár, azaz 8,7 millió forint, szóval egy pár extrával simán belefutsz egy jobb fajta elektromos autó, vagy akár egy szép lakás árába.

Na? Beleszerettél?

(via Sealander)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.