A brit képzőművész, Sacha Jafri épp a világ legnagyobb vászonképén dolgozik. A The Journey of Humanity (szabad fordításban: Az emberség útja) című munkája közel 170 négyzetméteres lesz, az absztrakt expresszionista stílusjegyekben fürdő képet várhatóan novemberben mutatják be majd a nagyközönségnek.

Amint elkészült, a Guinness-rekordok bizottságának fejesei ellenőrzik majd le, hogy valóban méltó-e arra, hogy a világ legnagyobb vászonképeként vonuljon be a művészettörténetbe.

A tervek szerint ezek után hatvan különböző darabra szabdalják az alkotást,

az így megszületett darabokat pedig keretbe foglalják, megszámozzák, szignózzák és katalogizálják, majd aukcióra bocsátják.

Az emberség útja (The Journey of Humanity) című munkája közel 170 négyzetméteres lesz

A végső cél 30 millió dollár összegyűjtése,

amit az UNICEF, az UNESCO, valamint a Dubai Cares és a Global Gift Foundation jótékonysági szervezeteken keresztül juttatnak el olyan gyermekeknek, akiket a koronavírus-járvány különösen hátrányosan érintett.

A projekt sikerességében egyébként lehet bízni, mert a 43 éves Sacha Jafri már több mint 60 millió dollárt harácsolt össze nemes célokra hasonló kezdeményezések révén, és többek között Nelson Mandela, David Beckham, Barack Obama, Sir Alex Ferguson, valamint II. Erzsébet királynő tulajdonában is ott figyel(t) egy-egy alkotása. Respekt!

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A Ray-Ban és a Ferrari szénszálas napszemüvege felkerül a kívánságlistádra