Üvegből készült gyalogos híd és egy 61 méter hosszú csúszda vár titeket, csak el kell utazni Szlovákiába.

A Magas-Tátrában megnyitott Európa egyik legmagasabb kilátója, ami 53 méter magas, ráadásul egy 61 méteres csúszda is található benne. A Csorba-tó fölé magasodó kilátó a magyar határtól 2-3 órányi autóútra helyezkedik el. A torony megépülése ellen sokan tiltakoztak az elmúlt években, az építkezés leállítását szorgalmazó petíciót 8 ezer ember írta alá.

A Szlovák Köztársaság főügyészsége még mindig vizsgálja a kilátótorony építési engedélyének jogszerűségét, ezért február elején utasította az Eperjesi (Prešov) Regionális Ügyészséget, hogy vizsgálja meg a csorbai építési hatóság eljárásának jogszerűségét a kiegészítő építési engedély és a végleges jóváhagyás kapcsán.

írja a Magas-Tátra.info.

A torony egyébként 492 fő befogadására alkalmas, a tulaj elmondása szerint az eredeti szándék az volt, hogy olyanok számára is elérhetővé váljon a Tátra gyönyörű kilátása, akik nem tudnának elég magasra mászni.

A kritikákra a befektető közleményben reagált, amelyben azt írják, hogy a tervezett múzeum a Tátra-torony oktatási célból történő hasznosításának részeként aktualizált formában megmarad, miközben a torony oktatási jellege további modern, interaktív oktatási projektekkel bővül majd.

A torony tehát a botrányok ellenére úgy néz ki, hogy megmarad és várja a látogatókat.

Ez is érdekelhet:

{{https://player.hu/kaland/ha-iden-nyaron-mentetek-volna-a-szadai-szafari-parkba-akkor-van-egy-nagyon-rossz-hirunk/}}
{{https://player.hu/kaland/a-siofoki-strandokat-mindenfele-vedettseget-igazolo-dokumentum-nelkul-szabadon-lehet-hasznalni/}}
Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Az egykori Lipótmezőn ma már dermesztő thrillert lehetne forgatni

Aki nélkül nem lennének hegyimentők

További cikkeink a témában