Mennyire drága 12 dollár a Siklóért? És tényleg romantikus azzal utazni vagy egyszerűen csak egy rövidebb út a Várba?

„Most emelték drasztikusan az árakat – megint! – 4100 Ft-ra (kb. 12 dollár)... egy nagyjából két-három perces útért” – ezzel a felütéssel ajánlott „pénzkímélő tippet” Budapestre Cameron Hewitt, amerikai utazási szakíró. Cameron Európát járva ír utazás témában amerikai kiadványoknak, és mint látjuk, a Budavári Siklót lehúzásnak tartja.

Sikló helyett ajánlja a félperces sétával elérhető buszmegállót, ahonnan több járat is öt percen belül felvisz a Dísz térre, egy 350 forintos jegyért. Nem is beszélve a tömbjegyről, Cameron! A szakíró szkeptikus a Sikló „romantikusságával” kapcsolatban is, mert szerinte

„a régi, fából készült fülkéken kívül nem sok romantika van abban, hogy tizenkétszeres árat fizessük egy gyors utazásért a hegyre.”

Ha magyar kommentelők szóltak volna vissza, nem is lenne annyira érdekes, de egy Honolulun élő nő jegyezte meg, hogy „akkor nem kapsz rózsát, Cameron”, míg más azt fejtegette, hogy az utazás célja nem feltétlenül eljutni A-ból B-be, és ez a hozzászóló a velencei gondolázás esetét hozta fel példának, amit ő sosem bánt meg. Egy magyar kommentelő pedig azt mondta, hogy amúgy simán fel is lehet sétálni ingyen, és élvezni a gyönyörű kilátást.

Jó kérdés, hogy egy amerikai turistának valóban sok-e 12 dollár egy siklózásért. Cameron javára írjuk, hogy ez csak egy a számos Budapest-élménye közül, sok csodás képet posztol a városról, a Bazilikáról készült fotóhoz például azt írta, hogy „talán Rómában vagyunk? Vagy Budapesten egy tavaszi eső után?”

Cameron méltatta a nemrég felújított Operaházat is, és bejárta a Városliget új „múzeum campusát”, megnézte annak új épületeit, és mint a posztjaiból kiderül, többször is visszatér egy-egy városba, így van viszonyítási alapja, látja, melyik rész mennyit változott, fejlődött.

Éppen ezért talán április végén kellene ismét Budapestre látogatnia, amikor a Sikló karbantartás miatt nem közlekedik.

Ez is érdekelhet:

Gigantikus térképen a világ összes országának legnagyobb turistacsapdái

Magyarországon vajon melyik vendéglátóhely érdemelte ki ezt a „megtisztelő” címet?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

Így néz ki az a napi menü, amire a szakértők szerint a szervezetednek szüksége van

További cikkeink a témában