Egy budapesti asztmás ügyvéd hamarosan elindul, hogy meghódítsa a Mount Everestet

Azt hiszed, ez egy vicc, pedig Neszmélyi Emil tényleg nekivág. Azt tanácsoljuk, inkább ne fogadj ellene.

Ha túl nagy lendülettel reagáltál nevetős emotikonnal a Facebookon vagy kommenteltél valami vicceset, hogy úgysem fog neki sikerülni, hadd hűtsem le gyorsan a kedélyeket:

Neszmélyi ráadásul az északi oldalról hódította meg a Mount Everestet, ami a hegy talán legnehezebb oldala. A budapesti férfi mászás közben öt asztmarohamot küzdött le. Az ilyen rohamok során az ember lényegében nem kap levegőt, tudjátok azt a levegőt, ami az Everesten egyébként is elég ritkás.


Neszmélyi Emil az elmúlt öt évben felmászott hét kontinens hét legmagasabb csúcsára, azaz teljesítette a hegymászók egyik legnagyobb kihívását, a Seven Summit sorozatot.

Ismét jó formában van

Neszmélyi eredetileg egy évvel ezelőtt utazott volna Nepálba, hogy másodjára is meghódítsa az Everestet, de a járványhelyzet ezt nem tette lehetővé.

A hegymászó öt hónappal ezelőtt állt neki a közvetlen felkészülésnek, állítása szerint még soha nem volt ilyen jó formában. A legnagyobb nehézséget az új, ismeretlen okozza majd, de az életveszélyes Khumbu-jégesés és az asztmája sem fogja megkönnyíteni a dolgát.

A 45 éves hegymászó Katmanduban csatlakozik egy nemzetközi expedícióhoz, amelynek tagjaival közösen jutnak majd el négy-öt nap alatt az alaptáborba a szükséges adminisztráció és egy PCR-teszt után.

MTI; kiemelt kép: Getty Images

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.