Lényegében senki állta útját, mászott ablakot tört, majd jöttek az őrök.

December 27-én, karácsony után egy nappal egy részeg ír férfi betört Bukarest egyik leglátogatottabb turistalátványosságába, a román parlament épületébe. A helyi újságok beszámolója szerint a férfi a környéken italozott, majd amikor kifáradt megpróbálta megtalálni a szállását.

Egyes román újságok szerint az ír konkrétan egy WC-t próbált felkutatni, de nem járt sikerrel. a sztori vége az lett, hogy betört a parlament épületébe és összetűzésbe keveredett a román rendőrséggel.

A parlament épületét védő kerítésen a férfi zavartalanul át tudott mászni, majd bejutott a belső udvarra is. Itt betört egy földszinti ablakot, amire érthetetlen módon nem lett senki figyelmes. Az ittas ír ezután bejutott az épületbe is, ahol lényegében zavartalanul mászkálhatott, majd csak a harmadik emeleten kapták el az őrök.

A férfi az őt elkapó őröktől elnézést kért, majd elmagyarázta, hogy ő csupán a hotelszobáját keresi.

Az ír férfit ezután a helyi rendőrkapitányságra szállították, majd vádat is emeltek ellene, rongálás és betörés miatt kell majd bíróság elé állnia. A román parlament épületét Nicolae Ceaușescu diktátor építtette, a mai napig ezt az épületet tartják a világ legnagyobb tömegű épületének.

(Romania Insider)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Csodás, pedig csak az látható ezen a műholdfelvételen, ahogy a Vezúv áttöri az egybefüggő felhőtakarót