Tippelj, hány család használhatja a hét négyzetkilométeres terepet?

A világ egyik legexkluzívabb síterepére csak tizenhárom családot engednek be. Az éves bérleti díj két és fél millió dollár, azaz mintegy 700 millió forint, ezzel a Cimarron Mountain Club a világ egyik legexkluzívabb síklubja.

Mit kap cserébe az ember?

Magányt, egyedüllétet egy 7 négyzetkilométeres területen. Azt, hogy nem kell megosztani a havat más síelőkkel, hanem senkitől sem zavartatva lehet élvezni a természetet és a síelés gyönyörét.

A síterep mellett a bérlők még kapnak egy telket is, amelyen felépíthetik saját téli víkendházukat – a 2,5 millió dollárba még ez is belefér.

A Cimarron Mountain Clubot egy coloradói ügyvéd és felesége alapította, a céljuk az volt, hogy menedéket biztosítsanak tizenhárom olyan családnak, amely háborítatlanul szeretné élvezni a havas lejtőket.

Az alapító régóta álmodozott arról, hogy egy intim síterepet, egy privát vadont hoz létre, amely mentes a zsúfolt sírezortok kellemetlenségeitől. A feleségével vagy tucatnyi lehetséges területet bejártak a Sziklás hegységben, végül egy felelt meg minden kritériumnak.

A klub mintegy 5 órás autóútra fekszik a népszerű síelőhelytől, Aspentől, és 60 sípályával rendelkezik.

A tulaj szerint eddig sikeres vállalkozók és cégvezetők vásároltak bérletet, akik azt szeretnék, ha a gyerekeik maradandó élményeket szereznének a helyen. A síelés régi hagyomány ezekben a családokban.

Ugyan lehet saját házat építeni a terepen, de nem muszáj, ugyanis a birtok bejáratánál van egy három és egy két hálószobás ház, jövőre pedig glamping jurtákat is építenek majd.

A tulajdonosok 2004-ben vásárolták meg a területet, de a klubot csak 2018-ban nyitották meg. Eddig hat család váltotta meg a bérletet, hét üres hely még van, így akinek van fölösleges 700 millió forintja és szeret síelni, annak adott a lehetőség.

(Forrás: Business Insider)

És ezt olvastad már?
Mi volt ez a furcsa hajó, ami végigúszott Budapesten a Dunán?