Elvben el lehet gyalogolni Oroszország keleti csücskétől Dél-Afrikáig. Csak kicsit több húszezer kilométernél.

A leghosszabb út, amit megszakítás nélkül megtehetsz a saját lábadon a Földön, az oroszországi Magadan városától a Dél-Afrikai Fokvárosig tart – állítja a Science Collection.

Nincs szükség repülőre vagy hajóra, mert ahol víz keresztezi az utat, mindig van híd is. 21 798 kilométer, amit a Google számítása szerint 4307 óra alatt megtehetsz.

A Science Collection más számokat adott meg, mi a saját adatot jegyeztük le, amit szokatlanul hosszú másodpercekig kalkulált a népszerű keresőoldal.

Ha kímélő módban, nyolcórás etapokban tennénk meg az utat, másfél évig, kicsivel több mint 538 napig tartana, tizenhét országon és hat időzónán át.

Nyilván merőben elméleti felvetés az egész, de legalább az embernek eszébe jutnak reálisabb (és valószínűleg élvezetesebb) opciók is: például részt venni a Kinizsi Százason vagy a Gerecse50-en.

Ez is érdekelhet:

Séta vagy futás? Melyik a jobb, ha nem akarsz eltunyulni az ünnepek alatt?

Miben jobb a séta, és miben a futás? Hogyan egészíti ki egymást a kettő? És mit tegyél, ha nagyon, de nagyon utálsz futni, de szeretnél fittebb lenni?

Már egy kevés mozgással sokat tehetünk a depresszió elkerüléséért

A testedzés előnyei akkor mutatkoztak meg legjobban, amikor valaki a teljes passzivitásból mozdult ki azzal, hogy beiktatta a testmozgást az életébe.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Így néz ki egymás mellett a világ 25 legnagyobb tava

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés