Ha elrabolnak, ezeket a szabályokat tartsd be, hogy esélyed legyen a túlélésre!

Egy nigériai szervezet által összeállított lista került nyilvánosságra.

Nigériában az emberrablások szinte mindennaposak, az egyik leghírhedtebb embberrablásos történet 2014. április 14-éről 15-ére virradóra történt, amikor a Boko Haram iszlamista terrorszervezet elrabolt 276 keresztény diáklányt Chibok városából. A lányok mindössze 16 és 18 év közöttiek voltak.

Nem csoda, hogy a nigériai ifjúságot nemzetépítésbe bevonó National Youth Service Corps (NYSC) nyilvánosságra került kézikönyve olyan tanácsokkal van tele, amik megtanítják a diákoknak, hogy hogyan érdemes a fogvatartóikkal szemben viselkedni.

Az egyik legfontosabb tanács, hogy ne hősködjünk, ne kíséreljünk megszökni, valamint ne említsük a munkahelyünket, a szüleinket vagy a barátainkat, mert akkor rögtön rajtuk keresztül próbálnak majd meg váltságdíjat kérni az elengedésünkért cserébe. A kézikönyv szerint nagyon fontos még, hogy lelkileg készen kell állnunk minden sokkhatásra, ami érhet bennünket, legyen szó a bántalmazás bármilyen formájáról. Ha szállítanak minket, akkor próbáljunk meg figyelni a hangokra, az illatkora és minden egyéb környezeti tényezőre, ami megkönnyítheti a helyszín beazonosítását.

A legfrissebb statisztikák szerint 2021 első felében 2371 embert raboltak el Nigériában, a váltságdíjakból működő erőszakszervezetek elsősorban iskolákra és oktatási intézményekre fókuszálnak.

(Gazette NGR; kiemelt kép: Illusztráció/Getty Images)

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.