A négycsillagos Hotel Galántha egyszerre városi, elegáns és egyedi. Eggyel több ok Burgenlandba menni.

Szeptembertől próbaüzemben működik Burgenland új, mindössze 22 hónap alatt felépített hotelje. A Bécstől 50 kilométerre, a kismartoni kastélynegyedben felhúzott szálló igazgatója, Markus Ernst átvette a kulcsokat Matthias Grüntől, az Esterházy Alapítványok elnök-igazgatójától.

Markus Ernst, Matthias Grün és Jürgen Narath (b-j) – Fotó: Andreas Tischler

Hotel Galántha-nak fontos szerepet szánnak a régió gazdasági fejlődésében és a turizmus fenntartható növekedésében. Rengeteg kulturális, elsősorban komolyzenei program lesz majd „az Esterházy-kastély történelmi termeiben megtartott klasszikus koncertektől az izgalmas kiállításokon át egészen a kastélypark zenei fesztiváljáig, valamint a Szentmargitbányai Kőfejtőben bemutatott operaelőadásokig”, ahogy Matthias Grün elmondta.

Tökéletes kényelem

Odabent 120 szoba vár, három lakosztály, a Paulgarten étterem szabadtéri és fedett terekkel, a legmodernebb technikával felszerelt szeminárium- és rendezvénytermek, valamint egy wellneszrészleg.

Az étterem helyi ízeket kínál, melyeket mi – még máshol természetesen – kipróbáltunk már, de itt is bármikor újra kipróbálnánk.

Az osztrák séf, Roman Bigler sokat utazott és számos nemzetközi konyhán megfordult, a pannon ételekhez elsősorban regionális és szezonális hozzávalókat használ, melyeket a csapatával együtt a látványkonyhában, illetve Ausztria legnagyobb beltéri grilljén készít el.

A nyílt tűzön készült specialitások mellett tipikus burgenlandi falatok is megtalálhatók az étlapon, mint például a tepertő, a káposztás fogások és somlói galuska.

A legfőbb látnivaló a The Top nevű tetőbár a negyedik emeleten. A The Top az egyetlen tetőteraszbár Észak-Burgenlandban, egzotikus színei egy elvadult kertre emlékeztetnek. A hotel negyedik emeletéről teljesen új, egy eddig ismeretlen perspektíva nyílik az Esterházy-kastélyra, a városra, valamint a Vulka-völgyére és a Fertő-tóra. A bárba bárki betérhet, nem csak a szálló vendégei. Most két főre, reggelivel 159 eurós bevezető áron lehet megszállni egy kétágyas szobában.

A multifunkcionális épületkomplexum tervezését a Hohensinn Tervezőiroda Graz végezte, az egyedi belsőépítészeti megoldások pedig a bécsi BMW Architekten irodát dicsérik.

A kivitelezésnél kizárólag magasminőségű, nemes anyagokat és elegáns bútorokat használtak, a virágkompozíciók illata végigkísér a hotelben.

A hotel berendezésében a sötétpetrol, a mustársárga és a zsálya- illetve a korall színek dominálnak, melyek extravagáns és időtlen megjelenést biztosítanak.

A szobák a földig érő ablakoknak köszönhetően fényárban úsznak, pazar kilátás nyílik az
Esterházy-kastélyra.

„Különösen izgalmas volt a projekt sokoldalúsága. Egy kastélynegyed modern városi hotellel, attraktív lakó- és irodaépületekkel, egy új építmény létrehozása szemben a barokk kastéllyal, Kismarton központjában, mely visszafogottan beleolvad a történelmi környezetbe, de építészetileg mégis önálló identitás, különleges kihívást és motivációt jelentett” – magyarázta Karlheinz Boiger, a Hohensinn Architektur ZT Gmbh ügyvezető igazgatója és építésze.

A 200 négyzetméteres wellnesz-részlegen a vendégek luxuskörnyezetben élvezhetik a gőzszaunában, a só-, fitnesz- és pihenőszobában eltöltött szabadidejüket.

A rendezvényhelyszín 600 négyzetméternyi területen öt teremre oszlik fel. A legmodernebb technikával felszerelt, tágas termek szemináriumok, rendezvények és esküvők színhelye is lehet.

A tartományi főváros belvárosát új élettel tölti meg a sokoldalú épület, de hosszú távon a kastélynegyedben és a történelmi óvárosban működő egyéb vállalkozások is profitálhatnak a hotel működéséből.

Az Esterházy név és Burgenland

Az Esterházy név évszázadok óta összefonódik a régióval, napjainkban az Esterházyt a tartomány meghatározó vállalatai között tartják számon, amely a fenntartható működési modellnek köszönhetően komoly trendmeghatározó a fő tevékenységi területein. A kastélynegyed fejlesztésének irányába az egészségpénztár régi épületének megvásárlása volt az első lépés.

A Hotel Galánthát, hatvan lakást, valamint 3000 négyzetméteren elterülő irodahelyiséget is magában foglaló multifunkcionális épületkomplexum 60 millió eurós beruházással készült el. A tervezés során nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy az új épület illeszkedjen az Esterházy-kastély és az azt körülölelő kastélynegyed történelmi környezetébe. A Hotel Galántha megnyitásával 70 új munkahelyet teremtettek a tartományi fővárosban.

(Forrás: közlemény)

Ez is érdekelhet:

Tökéletesen kiszakít a hétköznapokból a Fertő tó körüli bringatúra

Letekertünk 80 kilométert 36 fokos hőségben, és meg sem kottyant. A figyelmünket lekötötték Burgenland lankái, szőlői és nádasai, frissítettek a helyi italok, a magyar kompkapitány pedig a Fertő tóról mesélt nekünk.

A székelykáposztát Burgenlandban szegedi káposztáshúsnak hívják, de nem baj, mert úgy is nagyon finom!

Nemcsak körbebiciklizni élmény a Fertő tavat, hanem körbeenni is. Vagy össze is lehet kötni a kettőt, ahogy mi csináltuk. Gasztro-bringatúra Burgenlandban.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Ragyogó színével is kitűnik ez az izlandi világítótorony

További cikkeink a témában