Nehezen felfogható buszos társasutazást kínál az indiai Adventures Overland: Delhiből indít buszt Londonba.

Egy laza buszos kirándulás, 18 országon és több mint 19 ezer kilométeren át, 70 nap alatt. Ha minden a terveknek megfelelően alakul, már jövőre befizethetnek rá az utasok az indiai Adventures Overland utazásszervezőnél. A Bus to London fedőnevű epikus utat már 2021-re tervezte az iroda, de akkor közbeszólt a koronavírus-járvány.

Még most sincs minden rendben: a tervezett útvonal kritikus szakaszán, Kínában most is szigorú, folyamatosan változó korlátozások vannak, de a szervezők bíznak abban, hogy 2023 tavaszára enyhülnek majd ezek az intézkedések. Szintén bonyolult lehet a helyzet Oroszországban, az Ukrajnával elhúzódó háborúja miatt.

„Szigorúan figyeljük az eredeti útvonalat, és megváltoztatjuk, ha valamilyen változás áll be – mondták a Frommer's magazinnak a szervezők. – Ha az eredeti terv dugába dőlne, akkor a B terv egy autós konvoj, ami Iránon és Törökországon át jutna el Európába.”

Ám egyelőre ebben nem gondolkoznak: jelenleg az A terv van érvényben, egy feszes Delhi–London buszút, ami már áprilisban indulhat.

A busz Délkelet-Ázsián, Kínán és Közép-Ázsián át jutna el Európába, és ugyanezen a vonalon haladna visszafelé is.

Persze 70 napig üldögélni egy buszban inkább kínzás, mint kirándulás, tehát lesznek elég vagány megállók: padogák Thaiföldön, hajókázás a Kaszpi-tengeren, történelmi városok Taskenttől Brüsszelig.

Az Adventures Overland brosúrája szerint az ár tartalmazza a szállodákat, az étkezést, a vezetett kirándulásokat és a határátkeléshez nyújtott segítséget. Az utazás visszaidézi a 60-as évek „hippiútjait”, amikor európai fiatalok mentek busszal Dél-Ázsiába – de az ígéretek szerint a 2023-as változat annál sokkal kényelmesebb lesz. A luxusbusz „business class” lesz, a szokásosnál nagyobb lábtérrel, wifivel, egyéni szórakoztató rendszerrel, ahol filmet nézhetnek és zenét hallgathatnak az utasok.

Mindkét irányba van csak oda jegy, 23 ezer dollárért, de lehet rövidebb, olcsóbb opciókat is választani egy-egy szakaszra. A buszon soha nem lehet húsznál több utas, és elsőbbséget élveznek azok, akik a teljes utat végigülik.

(Forrás: Frommer's, fotó: Unsplash)

Ez is érdekelhet:

Csak egyetlen európai van a világ legszebb tengerpartjai között

Nem tartjuk igazságosnak, de a Tripadvisor szavazói így döntöttek, azt pedig el kell fogadni.

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk
További cikkeink a témában