Idén nem stressz és kínlódás, hanem igazi ünnep lesz a karácsony: mutatunk néhány remek ötletet kütyük-élmények-környezettudatosság-egyediség vonalon, amiből biztosan tudsz választani.

Feltűnésmentesen, a kertek alatt lopakodva, de mégiscsak eltelt egy év: november közepe van már, vészesen közeledik a karácsony. De te nyilván nem pánikolsz, tudod, hogy mindig számíthatsz ránk, és most sem okozunk csalódást – például további szófacsarás helyett mutatunk gyorsan egy pöpec ajándéklistát, elsősorban barátokra és családtagokra gondolva, amiből tutira tudsz választani ajándékot!

Vasco V4 fordítógép

Már halljuk, ahogy azt mondod, hogy az okosteló úgyis mindenhol nálad van, azon meg lehet bármilyen fordítóprogram, miért kellene neked erre bármilyen más megoldás? De hidd el nekünk, hogy az nem ugyanaz, mint egy célszerszám, amilyen a Vasco V4 fordítógép.

Oké, akkor előállunk a bizonyítékokkal: azonnali fényképfordítás akár 108 nyelven, az eszköz párbeszédre alkalmas további 76 nyelven, ami azért sokkal gördülékenyebb kommunikációt feltételez.

További előnyöket is várnál egy mobilhoz képest? Mondjuk: keskenyebb, így sokkal jobban elfér bármilyen zsebben, jobban használhatod nyelvtanulásra is, és ez még mindig nem minden.

Fordításkor többnyire vagy az angol vagy más világnyelv ugrik be, de aki szeret például Délkelet-Ázsiában utazni, esetleg Észak-Európában, nos, ott sokkal jobb közvetítő nyelv nélkül „beszélni” a helyiekkel. Ebben pedig verhetetlen egy profi fordítógép, a ráadás pedig a korlátlan ingyenes internet: folyamatos üzemben is két napon át bírja az akku. Ezzel az eszközzel tehát minden helyzetet megoldhatsz, nem lesz előtted többé akadály.

AMBEO Soundbar Mini

Nem kérdés, hogy az otthoni szórakozástól már sokkal többet várunk, mint akárcsak néhány éve, igaz ez a net használatára, az online rendelésekre, talán a gasztroforradalomra is gondolhatunk itt, vagy éppen esetünkben a zenehallgatásra és más audiovizuális élményekre. Merthogy ez utóbbira hívjuk fel a figyelmedet, közelebbről egy profi 3D-s hangzást kínáló szettre.

A Sennheiser AMBEO Soundbar Mini akár 7.1.4-es virtuális térhangzást is kínál, ami elsöprő élményt jelent, kiváltképp a laptopod suta mormogásához képest:

viszont a kezeléséhez nem kell hangmérnöki diplomát szerezned, egy egyszerűen kezelhető felületen kezelheted a 3D-s hangzást.

Amilyen profi, olyan diszkrét: szinte teljesen észrevétlenül lapul meg bármely helyiség bármely zugában a kicsiny, 70 x 10 x 6,5 centis soundbar, értelemszerűen csak a hangjával tűnik ki.

Nagyon-nagyon nem elemezzük most a technikai paramétereket, legyen elég a lényeg: kristálytiszta hangzás, 250 Watt, D osztályú erősítő, négy csúcskategóriás széles sávú hangszóró és két, egyaránt négycolos mélysugárzó. Ez az arzenál valósághű hangzással tölti majd be az otthonodat, úgy, ahogy eddig soha semmi. Esetleg, ha emiatt aggódnál, annyit jegyezzünk meg, hogy a mini soundbar HDMI1 bemenete az eARC-kompatibilis televíziók, illetve monitorok széles skáláját képes fogadni, az pedig már csak magától értetődő, hogy a hangzást sokféleképpen beállíthatod, tökéletesen a magad és a párod igényei szerint.

Környezetbarát laptoptáska

Maradjunk a tech vonalon, de egészen más megközelítésben: ha csak valami kisebb, mégis jól kitalált figyelmességet szeretnél, remek ajándék lehet egy környezetbarát laptoptáska. Úgy értjük, stílusos, kényelmes ÉS környezetbarát laptoptáska. Számos strapabíró, újrahasznosított anyagból készült táskát találsz online shopokban, amelyek

nemcsak a laptopot védik hatékonyan, de egyedi darabok is, kicsit túlmutatnak a divaton esztétikailag is, ráadásul a viselésük már csak az ökológiai felelősségvállalás gondolata miatt is jó érzés.

Ne valamilyen házilag barkácsolt táskára gondolj: sok dizájner készít ilyeneket, köztük hazaiak is, és saját tapasztalatunk, hogy bírják a strapát, amellett, hogy az ergonomikus tervezés és a vállpántok kényelmes viseletet biztosítanak.

Nyugi, akik készítik, azok is ugyanebben a világban élnek, azaz ezen a táskák funkcionális rekeszeit jól kitalálták, ügyesen elrendezheted bennük, amire a mindennapokhoz szükséged van, és gyorsan hozzáférhetsz mindenhez. Ezenkívül már a tervezéskor, majd a gyártás során minimalizálták az ökológiai lábnyomot, vagyis aki ilyet visel, az nemcsak stílusos, de felelős fogyasztó is egyben.

Intelligens kávéfőző

A kávé megunhatatlan ajándék, számtalanféle pörkölés, ízesítés, származási hely alapján választhatunk, jellemzően olyan figyelmesség, ami túl sok utánajárást igényelne a rohanós hétköznapokban, ellenben amikor megvan, nagyon lehet örülni neki.

No és a kávéválasztáson túl is lehet ínyencségekkel előrukkolni – ilyen például egy intelligens kávéfőző.

A reggeli rituálé még színesebb és különlegesebb lehet, elvégre a megajándékozott a wifikapcsolatnak köszönhetően akár az ágyból is beindíthatja a főzőprocesszt az okostelefonjáról vagy okosórájáról.

De ha nincs kedve még ezzel sem bíbelődni, vagy nagyon fix a reggeli menetrendje, akkor az automatikus üzembe helyezés és az időzítő funkció biztosítja a megfelelő időpontban a friss kávét, amibe a friss őrlés is beletartozik. A kávé erőssége és hőmérséklete is személyre szabható, ez is garantálja a tökéletes italt minden egyes alkalommal. És ha ez nem volna elég, ezeknél a készülékeknél igencsak figyelnek az energiahatékonyságra, ami a felhasználó önérzetének és villanyszámlájának is jót tesz.

Okosotthonkészlet

Egy biztosra menős tipp. Nem kell mindig feltalálni a meleg vizet, de nem mindegy, hogyan jutsz hozzá. Ma már számtalan okosotthonkészlet közül választhatunk, amelyek nemcsak kényelmi szolgáltatásokat nyújtanak, hanem biztonságosabbak és takarékosabbak is, mint egy hagyományosan kezelt otthon.

A fűtéstől a világításrendszereken át a háztartási gépek üzemeltetéséig, számtalan lehetőség van áramvonalasítani egy otthont, sőt programozás, hangvezérlés közül is lehet választani.

A lényeg, hogy az elektromos rendszereket összehangolják, így azok központilag vezérelhetők, akár távoli számítógépről, tabletről vagy okostelefonról is. Egy központi egység a lakás szenzorai alapján és a felhasználó programozásának megfelelően meghatározza a feladatokat, amelyeket a különböző rendszerek végrehajtanak.

Többnyire a kényelmi szempontokról és az energiaspórolásról szoktunk beszélni, ám fontos a biztonság is: a legtöbb okosotthonrendszernél elérhető funkció a távoli megfigyelést biztosító kamerarendszer, de mozgásérzékelővel, fényerőszabályzóval, időzítéssel is fokozhatjuk a biztonságot. Másfelől ma már nem kell az egész lakást telepakolnod szenzorokkal, kezdheted kicsiben, olcsóbban, mondjuk csak a fűtést vagy a világítást felokosítva, vagy éppen a levegőminőségen javítva, ami szintén rendkívül fontos szempont.

Élmény tehát rengetegféle van, csak győzz választani a fenti listáról! Mindenesetre ezzel a kis segítséggel a karácsony kínos, stresszelős időszak helyett inkább ünnep lesz, ajándékozónak és ajándékozottnak egyaránt.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a Vasco és az Audio Partners.

(Fotók: Audiospecialista, Vasco, Unsplash)

Ez is érdekelhet:

A Télapóként diszkózó John Travoltától szem nem marad szárazon

A Szombat esti láz megvan? Ha igen, ez tetszeni fog.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Akkora szél volt, hogy egy utasszállító szuperszonikus sebességre gyorsult

Az ArubaCloud Innovációra ösztönző Programozói Hackathonja

További cikkeink a témában