Nem túl bonyolult, sőt kimondottan egyszerű.

Kirándulás közben hajlamosak vagyunk megelégedni a fóliába csomagolt kétnapos rántott húsos zsömlével, pedig igazából nem kellene túl sok energiát ráfordítanunk, hogy egy igazán jót ehessünk a szabadban.

Nincs másra szükségünk, csak egy nagy öntöttvasból készült lábasra.

Ilyenkor ugye leginkább a hely és az idő hiányában az egytálételek játszanak. Tökéletes választás a paprikás krumpli, de ha szeretnénk kicsit különlegesebbé tenni a táborozást, akkor pakoljunk be alapanyagokat bőven és eresszük el a fantáziánkat.

Csirkés marbella

Az egytálételek varázsa, hogy tényleg nem kell sokat művészkednünk, csak minden összetevőt dobáljunk be a tálba és kezdjük el főzni. A csirke marbellát pirítani is szokták a végén 10 percet, hogy a teteje ropogós legyen, de ettől most tekintsünk el, mert nagy macera lenne, hacsak nincs nálunk egy kis gázpalackos perzselő.

  • Mutatjuk az összekeverendő hozzávalókat:
  • fél marék apróra vágott aszalt szilva
  • fél marék olajbogyó kimagozva és félbevágva
  • 1/2 csésze száraz fehérbor
  • 1/4 csésze kapribogyó
  • 1/4 csésze vörösborecet
  • 6 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 2 evőkanál szárított oregánó
  • 2 babérlevél
  • 1 teáskanál só
  • 4 csirkecomb
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 teáskanál barna cukor

A hozzávalókat keverjük össze, hagyjuk állni kicsit, majd főzzük 45-50 percen keresztül. A végeredmény nagyjából így fog kinézni:

Recept és fotó: Adventure Journal

Ez is érdekelhet:

Reméljük, felkészültetek a nagy 2021-es biciklihiányra

2020 hazavágta ezt az ipart is, de nem úgy, ahogy elsőre gondolnád.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen borospoharak léteznek, és melyikből mit igyunk? Mutatjuk, hogy miért nem mindegy!

Helly Hansen ismét a legjobbakkal állt össze a maximális teljesítményért

Vanessa választhat, hogy dalt vagy forgatókönyvet írjunk neki

További cikkeink a témában
Hajítsd messzire a sablonokat, rendezd be úgy a lakásod, amire mindenki emlékezni fog!
Hirdetés