Nem túl bonyolult, sőt kimondottan egyszerű.
Kirándulás közben hajlamosak vagyunk megelégedni a fóliába csomagolt kétnapos rántott húsos zsömlével, pedig igazából nem kellene túl sok energiát ráfordítanunk, hogy egy igazán jót ehessünk a szabadban.
Nincs másra szükségünk, csak egy nagy öntöttvasból készült lábasra.
Ilyenkor ugye leginkább a hely és az idő hiányában az egytálételek játszanak. Tökéletes választás a paprikás krumpli, de ha szeretnénk kicsit különlegesebbé tenni a táborozást, akkor pakoljunk be alapanyagokat bőven és eresszük el a fantáziánkat.
Csirkés marbella
Az egytálételek varázsa, hogy tényleg nem kell sokat művészkednünk, csak minden összetevőt dobáljunk be a tálba és kezdjük el főzni. A csirke marbellát pirítani is szokták a végén 10 percet, hogy a teteje ropogós legyen, de ettől most tekintsünk el, mert nagy macera lenne, hacsak nincs nálunk egy kis gázpalackos perzselő.
- Mutatjuk az összekeverendő hozzávalókat:
- fél marék apróra vágott aszalt szilva
- fél marék olajbogyó kimagozva és félbevágva
- 1/2 csésze száraz fehérbor
- 1/4 csésze kapribogyó
- 1/4 csésze vörösborecet
- 6 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 2 evőkanál szárított oregánó
- 2 babérlevél
- 1 teáskanál só
- 4 csirkecomb
- 1 evőkanál olívaolaj
- 4 teáskanál barna cukor
A hozzávalókat keverjük össze, hagyjuk állni kicsit, majd főzzük 45-50 percen keresztül. A végeredmény nagyjából így fog kinézni:
Recept és fotó: Adventure Journal