Nem túl bonyolult, sőt kimondottan egyszerű.

Kirándulás közben hajlamosak vagyunk megelégedni a fóliába csomagolt kétnapos rántott húsos zsömlével, pedig igazából nem kellene túl sok energiát ráfordítanunk, hogy egy igazán jót ehessünk a szabadban.

Nincs másra szükségünk, csak egy nagy öntöttvasból készült lábasra.

Ilyenkor ugye leginkább a hely és az idő hiányában az egytálételek játszanak. Tökéletes választás a paprikás krumpli, de ha szeretnénk kicsit különlegesebbé tenni a táborozást, akkor pakoljunk be alapanyagokat bőven és eresszük el a fantáziánkat.

Csirkés marbella

Az egytálételek varázsa, hogy tényleg nem kell sokat művészkednünk, csak minden összetevőt dobáljunk be a tálba és kezdjük el főzni. A csirke marbellát pirítani is szokták a végén 10 percet, hogy a teteje ropogós legyen, de ettől most tekintsünk el, mert nagy macera lenne, hacsak nincs nálunk egy kis gázpalackos perzselő.

  • Mutatjuk az összekeverendő hozzávalókat:
  • fél marék apróra vágott aszalt szilva
  • fél marék olajbogyó kimagozva és félbevágva
  • 1/2 csésze száraz fehérbor
  • 1/4 csésze kapribogyó
  • 1/4 csésze vörösborecet
  • 6 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 2 evőkanál szárított oregánó
  • 2 babérlevél
  • 1 teáskanál só
  • 4 csirkecomb
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 teáskanál barna cukor

A hozzávalókat keverjük össze, hagyjuk állni kicsit, majd főzzük 45-50 percen keresztül. A végeredmény nagyjából így fog kinézni:

Recept és fotó: Adventure Journal

Ez is érdekelhet:

Reméljük, felkészültetek a nagy 2021-es biciklihiányra

2020 hazavágta ezt az ipart is, de nem úgy, ahogy elsőre gondolnád.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Katja szereti az állatokat, magára is varratott néhányat

Trükkök, ha beütne a kajakóma a karácsonyi zabálástól

Clarissa kedvéért még 23-án is hajlandók vagyunk sorban állni

További cikkeink a témában