Ki mondta, hogy kirándulás közben nem lehet ötcsillagos gurmé ebédet összeütni?

Nem túl bonyolult, sőt kimondottan egyszerű.

Kirándulás közben hajlamosak vagyunk megelégedni a fóliába csomagolt kétnapos rántott húsos zsömlével, pedig igazából nem kellene túl sok energiát ráfordítanunk, hogy egy igazán jót ehessünk a szabadban.

Ilyenkor ugye leginkább a hely és az idő hiányában az egytálételek játszanak. Tökéletes választás a paprikás krumpli, de ha szeretnénk kicsit különlegesebbé tenni a táborozást, akkor pakoljunk be alapanyagokat bőven és eresszük el a fantáziánkat.

Csirkés marbella

Az egytálételek varázsa, hogy tényleg nem kell sokat művészkednünk, csak minden összetevőt dobáljunk be a tálba és kezdjük el főzni. A csirke marbellát pirítani is szokták a végén 10 percet, hogy a teteje ropogós legyen, de ettől most tekintsünk el, mert nagy macera lenne, hacsak nincs nálunk egy kis gázpalackos perzselő.

  • Mutatjuk az összekeverendő hozzávalókat:
  • fél marék apróra vágott aszalt szilva
  • fél marék olajbogyó kimagozva és félbevágva
  • 1/2 csésze száraz fehérbor
  • 1/4 csésze kapribogyó
  • 1/4 csésze vörösborecet
  • 6 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 2 evőkanál szárított oregánó
  • 2 babérlevél
  • 1 teáskanál só
  • 4 csirkecomb
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 teáskanál barna cukor

A hozzávalókat keverjük össze, hagyjuk állni kicsit, majd főzzük 45-50 percen keresztül. A végeredmény nagyjából így fog kinézni:

Recept és fotó: Adventure Journal

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.