Nemcsak az Indiai-óceán, hanem az egész világ gyöngyszeme.

Mark Twain híres szavai mindent elmondanak a heti célpontunkról:

Először Mauritiust teremtette meg Isten, és csak aztán, annak mintájára a mennyországot.

Ennél persze azért többet is mesélünk és mutatunk Afrika keleti partjaitól nagyjából háromezer kilométerre, Madagaszkár közelében, az Indiai-óceánban található vulkáni eredetű, trópusi szigetről.

Mauritiust a 16. században fedezték fel holland kereskedők, majd az elkövetkezendő évszázadok során a legkülönfélébb etnikumok népesítették be. A multikulturalizmus később nemzeti büszkeségükké is vált, a népcsoportok tökéletes harmóniában, békességben élnek egymással.

Ha meghalljuk a Mauritius nevet, egyből beugrik a rikító fehér, homokos tengerpart a belógó pálmafákkal.

De azért a mauritiusi táj ennél változatosabb: tele van izgalmas felfedeznivalóval, festői hegyekkel, szent zarándokhelyekkel, csodálatos gasztronómiai és történelmi területekkel.

Ha beteltünk a luxusapartmannal és az idilli standokkal, akkor részt vehetünk madárlesen vagy egy folyóparti túrán a Black River Gorges Nemzeti Parkban, melyet az őshonos madarak és denevérek számára hoztak létre.

A sziget északi részére sűrűsödnek a fehér homokos tengerpartok és lagúnák, és itt fekszik a főváros, Port Louis is.

A déli rész csücskében található a leghíresebb terület: Le Morne-félsziget és az emblematikus Mont Brabant. Az 556 méterrel az Indiai-óceán szintje fölé emelkedő bazaltkúp az UNESCO természeti világörökség része.

A Le Morne öbleit különleges korallformációk veszik körül, és az egyik legkülönlegesebb geológiai látnivaló: a víz alatti vízesés.

A levegőből úgy tűnik a tenger alatt húzódó árok, mintha egy hatalmas vízesés rejtőzne a hullámok alatt. Valójában persze csak a homok és az iszap fut le az óceán fenekére azt a hatást keltve, mintha egy vízesés zuhogna, vagy mintha az egész szigetet éppen beszippantaná egy hatalmas lefolyó.

Természetesen a Mont Brabant hegy lábánál is épült luxusszálló, ahol meghúzódhatunk, ha minden nap ebben akarunk gyönyörködni.

Amit még érdemes mindenképp meglátogatni, az a Hétszínű földként ismert terület, valamint az egyik legnépszerűbb turistacélpontot, a Chamarel-vízesést.

Ez is érdekelhet:

Mesés, de alig ismert térség a Balti-tengernél – Észak-Németország

Sosem hittük, hogy egyszer Mecklenburg-Elő-Pomerániát fogjuk ajánlani úti célként. De ha megnézed ezeket a fotókat, eloszlanak a kétségeid. És leesik az állad.

A hét célpontja-sorozat

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Barcelona után Madrid városnéző kapszuláit is beüzemelik hamarosan

A szocializmus egyik legszebb oldala

További cikkeink a témában