Idén 26. alkalommal rendezték meg a Magyar Természetfotósok Szövetségének éves pályázatát, melyre több, mint háromezer pályamű érkezett. A 125 döntős közül most kiválasztották a nagydíjas alkotásokat és kiosztották az elismeréseket.

Ritka szép, megkapó, elgondolkodtató és lenyűgöző fotók következnek magyar fotográfusoktól.

XIII. „Rajtunk múlik!” (kategória) | 1. Somodi Ferenc: Nejlonhal(Fotó: Somodi Ferenc / Saubermacher – Az Év Természetfotósa 2016)
Az év természetfotója: Kék és narancssárga(Fotó: Daróczi Csaba / Saubermacher – Az Év Természetfotósa 2016)
XI. Napnyugtától napkeltéig (kategória) | 1. Potyó Imre: A rigó hálószobája(Fotó: Saubermacher – Az Év Természetfotósa 2016)
V. Az állatok és környezetük | 1. Kis Dávid: Hajnali fogás(Fotó: Kis Dávid / Saubermacher – Az Év Természetfotósa 2016)
VII. Növények és gombák (kategória) | 1. Ravasz Balázs: Az idő sodrásában(Fotó: Ravasz Balázs / Saubermacher – Az Év Természetfotósa 2016)
VIII. Kompozíció, forma és kísérletezés (kategória) | 1. Daróczi Csaba: Kavicsok a szélben(Fotó: Daróczi Csaba / Saubermacher – Az Év Természetfotósa 2016)
II. A madarak viselkedése (kategória) | 1. Jakab Tibor: Havas harc(Fotó: Jakab Tibor / Saubermacher – Az Év Természetfotósa 2016)
XI. Napnyugtától napkeltéig (kategória) | 1. Ernie E. Suto: Ezeréves fa(Fotó: Ernie E. Suto / Saubermacher – Az Év Természetfotósa 2016)
XII. Fekete-fehér természetfotók (kategória) | 1. Selmeczi Dániel: Szardíniákra vadászó delfinek(Fotó: Selmeczi Dániel / Saubermacher – Az Év Természetfotósa 2016)
VI. Az állatok szemtől szemben (kategória) | 1. Selmeczi Daniel: Citromcápaportré(Fotó: Selmeczi Dániel / Saubermacher – Az Év Természetfotósa 2016)
Tájak, 2. díj - Álomzug(Fotó: Palcsek István / Saubermacher – Az Év Természetfotósa 2016)
Emlősök viselkedése 2. díj - A Kárpátok Fantomja(Fotó: Pabar Zoltán / Saubermacher – Az Év Természetfotósa 2016)
Állatok viselkedése kategória, kiemelt pályamű - Frissítő(Fotó: Szalma Ferenc / Saubermacher – Az Év Természetfotósa 2016)
Kezünkben a föld kategória, kiemelt pályamű - Fény az éjszakában(Fotó: Tökölyi Csaba / Saubermacher – Az Év Természetfotósa 2016)
Állatok szemtől szemben kategória, kiemelt pályamű - Kék szerelem(Fotó: Potyó Imre / Saubermacher – Az Év Természetfotósa 2016)
Állatok viselkedése kategória, kiemelt pályamű - Csillagtánc(Fotó: Potyó Imre / Saubermacher – Az Év Természetfotósa 2016)

Az Év Természetfotósa 2016 pályázat legjobb képeit november 8-tól a Magyar Természettudományi Múzeumban nézhetjük meg – a fentiek után mindenkinek nagyon ajánljuk és gratulálunk a páratlanul szép alkotásokhoz! Ha pedig nem volt elég a természetfotókból, itt tudod megnézni a National Geographic 2016-os Természetfotós pályázatának döntőseit:

Gyönyörűek a National Geographic Természetfotós díjának 2016-os döntős fotói

Lenyűgöző fotók, melyek biztosan megmozdítanak benned valamit, legyen az a szemed, a fejed, a szépérzéked vagy épp a rekeszizmod.

(Infó: Index)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Ragyogó színével is kitűnik ez az izlandi világítótorony

További cikkeink a témában