„Középiskolában egy falmászó klub tagja voltam, ezért otthonosan mozgok a levegőben.” – mondta a tolvaj, miután elkapták a rendőrök.

A tokiói rendőrség letartóztatta a 28 éves Kensuke Nakanishit, aki nem mindennapi módon lopott pokémonos kártyákat a japán fővárosban. A férfi még március 23-án, kora reggeli hajnali 5 óra magasságában csapott le a drága, gyűjtői pokémonos és Yu-Gi-Oh!-os kártyákat áruló üzletre.

Az egyébként IT-szakemberként dolgozó Nakanishi 2,6 millió forint értékű kártyát lopott, valamint 675 ezer forintnak megfelelő japán jent.

Nakanishit végül sikerült elkapnia a rendőröknek, a férfi azt mondta, hogy az összegből egy jelentős tartozást próbált megadni. A hatóságok közlése szerint a férfi az épület tetején egykorlátra erősített egy kötelet, majd azon ereszkedett le a hatodik emeleten található boltba.

Az ablakot egy kalapáccsal ütötte be, majd a kártyák begyűjtése után megpróbált gyorsan távozni a helyszínről.

Nakanishit végül egy biztonsági kamera felvétele buktatta le. A tolvaj a különleges körülményekről is mondott pár szót. Elmondta, hogy nem fél a magasságtól, mert a középiskolában egy falmászó klub tagja volt, ezért mozgott otthonosan a levegőben.

Tokyo Reporter; kiemelt kép: Twitter

Ez is érdekelhet:

Aki bemerészkedik az orosz halálvárosba, nem jut ki onnan élve

Ilyen és még ennél sokkal hátborzongatóbb legendák szólnak a középkori településről, Dargavsról.

Egy gigantikus hibridet emeltek ki a vízből Tokajnál

Se nem ponty, se nem kárász, akkor mi?

És ezt olvastad már?
Ha Lengyelországot egy egészen új oldaláról ismernéd meg, mondjuk, miért menj Sziléziába