Oltási igazolvány és teszteredmény nélkül utazhatunk délre.

A vártnál hamarabb, már március 10-én eltörölte a belépési korlátozásokat Montenegró, ahová így oltási igazolvány és teszteredmény nélkül mehetünk. Az egyetlen, amire figyelni kell, hogy maszk legyen nálunk: ennek viselését kivéve azonban minden korlátozást töröltek.

A hírt Ogurlic Uzon Ágnes, az Adria Tours ügyvezetője közölte a Turizmus.com-mal. Bár az intézkedés egyelőre két hétre szól, ha a járványhelyzet továbbra is kedvezően alakul, meghosszabbítják.

Kotor, Montenegró – Fotó: Radik Sitdikov / Unsplash

Közben a szerb kormány sem kéri már a koronavírus-igazolványok használatát, és a rendezvények létszám-korlátozását is törölte. Bár a nemzetközi utasforgalomban továbbra is előírás az oltottság vagy a betegségből való felépülés igazolás vagy a negatív PCR-teszteredmény bemutatása, magyar állampolgárok teljesen szabadon utazhatnak át a magyar–szerb határon. Az oltatlan magyarok csak Magyarország területéről léphetnek be korlátozás nélkül Szerbiába.

A lényeg, hogy Szerbián át harmadik ország érintése nélkül eljuthatunk Montenegróba.

Montenegró a magyarok körében is népszerű, Kotor, Podgorica, Budva vagy Sveti Stefan tiszta tengert, angolul jól beszélő helyieket és eurós fizetést kínálnak. Másfelől szilaj hegyekkel is jól áll az ország (innen a neve is: fekete hegy), és még nincs kiépülve minden a turisták számára, aminek persze előnyei és hátrányai is vannak.

(Forrás: MTI / Turizmus.com)

Ez is érdekelhet:

Fantasztikusak Montenegró adottságai

Eddig is tudtuk, hogy meseszép hely, de ettől a videótól még inkább megjött hozzá a kedvünk.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Hét miami hotel, ami mintha egy álomból jött volna

Ötezer forintért sétálhatsz át a Nemzeti Összetartozás Hídján

További cikkeink a témában