Családosoknak Horvátország ideális célpont: ha tengerre vágyunk, ennél nincs jobb megoldás. Remek programok, szállásajánlatok, tudnivalók a Rab-szigetről.

Horvátország tengerpartjai lassan átveszik a magyar tenger címet a Balatontól, amiben nem is lenne semmi meglepő, hiszen az Adria alig hat órás úttal teljesen barátságos távolságban található. Családosoknak Horvátország ideális célpont: ha tengerre vágyunk, ennél nincs jobb megoldás. Csak be kell pakolni a gyerekeket és életünk fényét (értsd: feleség, barátnő) és irány a sztráda!

Utazás

Az út szinte végig autópályán vezet, leszámítva az utolsó, nagyjából 60 km-es szakaszt.

A sziget

Rab, mint sziget egy jól körülhatárolható földrajzi egység: 22 km hosszú és legszélesebb pontján 11 km széles. Ez a 94 km2-nyi terület az elmúlt évtizedekben kompakt turistaközponttá vált, ahol szinte minden az idelátogató pihenni vágyók szórakozását szolgálja. A sziget fővárosának Rab számít, de a másik hét apró településsel sem lőhetünk mellé. Az Adria parti városok legnagyobb szerencséjére, a reneszánsz idején a fénykorát élő Velencei Köztársaság hatása erősen rányomta a bélyegét a helyi építészetre, szóval majdnem olyan, mintha Olaszországban lennénk, méghozzá jóval alacsonyabb árak mellett.

Programok

A nyári hónapokban, így júliusban is szinte minden másnapra jut egy szabadtéri program, hogy még véletlenül se unatkozhasson a kedves vendég. Júliusban pont egy tucatnyi esemény lesz, köztük komoly- és könnyűzenei koncertek, egy gyerekeknek szánt bábszínházi előadás, kiállítás, illetve a hónap végén rendezik meg az ország határain túl is híres Rabske ferije-t, ami egy háromnapos, középkori gyökerekkel rendelkező fesztivál. A sziget visszaröppen a múltba, Rab tele lesz középkorti kosztümökbe öltözött alakokkal, és lesz például egy látványos íjászverseny is.

Szállás

Három különböző típusú szállást választottunk ki, de a világhálón értelemszerűen ennél jóval több opció közül választhatunk.

Szoba, apartman
Barbat a sziget dél-keleti részén fekszik, ebben a faluban 19 euró per nap áron lehet szobákat bérelni, apartmant 52 euróért. A strand sehol sincs messze (30 méter), igaz, a sziget központjának szémító Rab 6.5 km-re található. Természetesen minden egyéb szórakozás itt is megtalálható a közvetlen közelben: éttermek, bárok, boltok, búvárközpont. Részletek itt.
Kemping

A horvátországi Rab sziget Lopar nevű falucskájának tőszomszédságában található a San Marino kemping. A névválasztást hagyjuk, állítólag ez az A kategóriás, 3 csillagos minősítésű intézmény a sziget legrangosabb kempingjének számít. Tartozik hozzá egy közel 2km hosszú tengerpart, és minden, ami egy kempinghez kell: vizesblokkok, aszfaltozott utak, teraszok, a bérelhető lakókocsik mellett pedig parkolási lehetőséggel várják a nyaralni vágyókat. Részletek.

Hotel
Ha csak egy hosszúhétvégére szeretnénk leugrani a horvát tengerpartra, és nem kempinget, vagy apartmant választanánk, akkor jó választás lehet például a három csillagos International Hotel. A magyarok által kedvelt szálloda Rab-sziget fővárosában, Rab faluban található, közvetlenül a tengerparton, a városi kikötőnél. A kavicsos-kiépített strandtól 300 méterre található, mely lépcsőkkel közelíthető meg. Gyermekkedvezmény: két felnőttel egy szobában egy vagy két gyermek esetén, pótágyon; valamint egy felnőtt és egy gyermek egy szobában történő elhelyezése esetén főágyon is. 4 napra két személyre 79.800 Ft, 1-12 éves korú gyermek pótágyas megoldással ingyenes, a második gyerkőc után az egy személyre szabott teljes ár 50 %- át kell fizetni. Részletek.

Ha izgalmas, kalandos úticélok érdekelnek, akkor itt egy hét napos túra Olaszországon keresztül, de  madridi és stockholmi hosszúthétvégékre is van receptünk!

És ezt olvastad már?
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
Hirdetés