A Transport Security Administration a repterek biztonságáért felelős amerikai kormányszervezet, amely munkája természetéből fakadóan elég gyakran találkozik furcsa dolgokkal. Az ő feladatuk megakadályozni, hogy veszélyes tárgyak ne kerülhessenek fel gépekre. Ebben benne van a nem a reptéri duty free shopban vásárolt, nem megfelelően lezárt üveg sör, meg pár tényleg életveszélyes dolog is. A következő, általuk kiadott listán a legbetegebb cuccokat válogatták össze.

Ez az, aminek látszik, azaz C4. Igen, egy nem normális fickó ezt a robbanóanyagot próbálta meg felvinni a gépre. Egy Bombák földjén Blu-ray lemez is volt még a csomagban. Lehet, hogy csak egy bombahatástalanító vitte haza a munkáját?

Hol történt? Honolulu Nemzetközi Repülőtér

Ez már jóval trükkösebb megoldás: egy fésűbe rejtett kés. Ráadásul rózsaszín is, hátha az ártalmatlan árnyalat miatt bedőlnek a biztonságiak. A TSA blogján egyébként rendszeresen beszámolnak a heti fogásokról, elképesztő cuccokra bukkannak néha.

Hol történt? Denver Nemzetközi Repülőtér

Ez csak valami középkor iránt rajongó geek lehetett, nem találunk más reális magyarázatot arra, hogy valaki miért cipelne fel egy buzogányt a fedélzetre. Mondjuk azt sem értjük, miért akarnak lőfegyverrel repülőre szállni egyesek, pedig sokan vannak: a TSA blogja szerint hetente átlagosan ötvenen gondolják úgy, hogy ez összejöhet.

Hol történt? Chicago Midway Nemzetközi Repülőtér

Páran igazán mindent bevetnek, hogy a repülőgépen se üljenek szúró és vágófegyverek nélkül. Hiszen ki tudja, nem kerül-e az ember olyan helyzetbe, hogy le kelljen döfnie valakit? Ez a hitelkártya méretű rejtett kés erős próbálkozás, de szerencsére ez sem jött be.

Hol történt? Albuquerque International Sunport Airport

Ez ugyan nem az, aminek látszik, csak egy dohánytartó, de akkor is lefoglalták. Valaki nagyon vicces akart lenni, de a reptéri ellenőrzés nem az a hely, ahol értékelik az ilyen poénokat.

Hol történt? San Francisco Nemzetközi Repülőtér

Na ez erős. Úgy néz ki, mintha egy rajzfilmből szalajtott bomba lenne, kissé teátrálisan meghegesztett robbantókarral, és a doboz oldalára szerelt dinamitrúd is húszas betűmérettel hirdeti, hogy ez egy bomba! Csak valami zakkant barom lehetett, aki ilyet adott fel, még akkor is, ha csak egy ajándék lett volna.

Hol történt? St. Pete-Clearwater Nemzetközi Repülőtér

Elektromos sokkolókat elég könnyű elrejteni vagy álcázni, itt például cigisdobozként próbálta valaki felcsempészni a gépre. A röntgent egy ilyen kemoflázs persze nem téveszti meg.

Hol történt? Cleveland Hopkins Nemzetközi Repülőtér

Érdekes módon éles lőszert a megfelelő engedélyekkel a megfelelőképpen csomagolva felvihetünk a fedélzetre, de azok nélkül aligha. Egy utas Chicagóban mindenféle papírok nélkül 12 kilónyi lőporral szeretett volna repkedni, de ezzel többen nem értettek egyet. Egyébként meg mit csinál valaki ennyi lőporral?

Hol történt? Chicago Midway Nemzetközi Repülőtér

Ez ismét a teljes agyeldobás kategória. Nagyi járókerete, amire – diszkréten – ráapplikáltak egy bazi nagy kést. Normális? Nem, nem az.

Hol történt? JFK Nemzetközi Repülőtér

(Forrás: The TSA Blog)

És ezt olvastad már?
Ebben az űrhobbitfaluban készül a pezsgő a Somló hegy alatt