A sárvári Spirit Hotel nem lassít.

Soha nem hittem volna, hogy valaha tetszeni fog egy wellness hotel, főleg egy hazai wellness hotel, azok után, hogy bő tíz éve egy egerszalóki, elméletileg menő szállóban sikerült egy kiábrándító hétvégét eltölteni. Így aztán mindenféle elvárás nélkül fogadtam el a sárvári Spirit Hotel meghívását. Az egyszeri újságíró rendszeresen kap sajtóhírt a Spiritről, például azt, hogy megnyertek valamilyen díjat (például május közepén a leginnovatívabb spa hotelnek járó díjat seperték be, melyet az Európai Gyógyfürdők Egyesülete (ESPA) ítélt oda nekik), de aki egyszer megégette magát, az óvatos az ilyesmivel szemben.

Mintegy negyvennyolc órával később már úgy gondoltam, hogy nincs az a díj, amit ne érdemelnének meg, és erre egy csomó indokom volt. Én olyan utazó vagyok, aki belföldön keveset mozog, így aztán főként külföldi szállodákat látok, Sárvár előtt három héttel egy hétig bretagne-i szállodákban töltöttem az éjszakákat, szóval volt friss összeállítási alap. Tény, hogy nem volt mind ötcsillagos butikhotel, de az óceánra néző Saint Malo-i Oceania Hotellel nagypályás jetsetterek is elégedettek lettek volna. Különböző kategóriájú hoteleket összehasonlítani nem fair, de azért jó arra gondolni, hogy van itt valami, ami nemzetközi szinten is megállja a helyét.

A kezelések közül kipróbálhattam a mostanában futballcsapatoknál menő Crioszaunát, ami nem más, mint egy fülke, amibe beleáll az ember és két percre megfagyasztják. Természetesen nem fagy meg, mert az mindenféle problémákhoz vezetne, de a mínusz 130-190 fok azért megteszi a hatását. Sportsérülésekre, ízületi gyulladásokra hatásos, két-három percnél tovább nem kell állni benne. Remélem, hogy ha voltak gyulladások azokat csökkentette, de az biztos, hogy olyan friss voltam a kezelés után, mintha megittam volna egy vödör eszpresszót.

Kipróbáltam még a Bemer terápiát, de mivel most sem tudnám megmondani, hogy mi is az, idemásolom a tájékoztató szövegét.

A BEMER terápia (Bio-Elektro-Mágnes-Energia-Reguláció) a pulzáló elektromágneses mezőnek az emberi szervezetre gyakorolt jótékony, gyógyító hatásán alapuló módszer. A kezelés intenzívebbé teszi a vérkeringést egészen a hajszálerek szintjéig, aktivizálja az anyagcserét, javítja a sejtek regenerációját, és növeli a szövetek oxigén ellátottságát. Kifejezetten jó hatású csontanyagcsere-betegségekben (csontritkulás), törésgyógyulás esetén, ízületi protézis kilazulása ellen.

Kellemes negyedóra volt, jól ellazultam közben.

A nyár egyik slágere lehet még a Frizzante Koktélkezelés, amit leginkább hölgyek fognak igénybe venni szerintünk. Miért? Mert ez egy testpakolás, aminek méregtelenítő és mineralizáló hatása van. Miután letelt az idő, „lespriccelnek” a speciális Frizzante aktivátor folyadékkal, amelytől a bőrön pezsegni kezd a testpakolás. Egy rövid zuhany után az általunk kiválasztott koktél illatával megegyező olajos masszázst kapsz a választott prémium olajkompozícióval – ez lehet teljes test vagy csak hátmasszázs. Választhatsz mentaolajos, bodzaolajos vagy kókusz-rebarbara olajos masszázsok közül. A kezelés után az ember felfrissül, a bőre rugalmas és bársonyos lesz. A masszázs zúzott jeges hátsimítással zárul, ami tovább fokozza a frissítő élményt.

Ha ez sem elég, érdemes kipróbálni a Thalion kezeléseket. A Thalion testkezelés nem más, mint egy méregtelenítő rituálé, mely javítja az egész test oxigénellátását, így egyaránt fokozza a szellemi és fizikai teljesítőképességet. Remek kiegészítője lehet bármely karcsúsító- vagy méregtelenítő kúrának, együtt fokozzák egymás hatékonyságát.

Nyáron mint tudjuk, nincs iskola, a szülőknek kell gondoskodni a porontyokról, így aztán júliustól a szállóknak fel kell készülniük a családos vendégekre, és a kiskorúakra. A Spirit Hotelben egy halom nagyszerű kezelésen, aktivitáson vehetnek részt a gyerekek. A szakértők segítségével összeállított KIDS' SPA programok célja, hogy a fiatalabbakat bevezessék a wellness világába, és nagy hangsúlyt helyeznek az egészségre is. Az anya-lánya, apa-fia programok segítenek közelebb hozni egymáshoz a családtagokat, és olyan közös élményekben lehet része a családoknak, amelyek a rohanó hétköznapokból kimaradtak. Izgalmas például az anya-lánya kozmetika, amelynek során anyu ásványpótló pakolást kap, a lánya pedig mi mást – csokoládépakolást. A szálloda természetesen teljes kozmetikai arzenáljával kész fogadni a problémás bőrű tinédzsereket is, hatékony kezelésekkel. Ha pedig aktív programokat keresünk, a Dzsungel könyve akadálypálya verseny, az Atlantisz kincse vízitorna, a TörPilatest, vagy az apa-fia bowling csata és tenisz parti leköti a legaktívabb kölyköket is.

A hotel honlapját érdemes végignézni, tele van adatokkal, hogy mennyiféle termálvizes medencéje van, mennyi szaunája, gőzkabinja, jégkabinja, hidegvizes medencéje, hányféle kezelést, masszázst lehet kipróbálni, mekkora a konditerme, a spa részlege (10 ezer négyzetméter), hogy van squash, tenisz, négyféle bár, szóval ez a sok adat mind ott van az oldalon, de ami nincs ott, az a hangulat. Hogy annak ellenére, hogy telt ház volt, a vizes részlegben nem kellett nyomorogni, sőt, alkalmanként az ember egyedül maradhatott a kinti medencében a párjával, nézhette a vízből felszálló párát, az éjszakai égboltot, közben úgy olvadt a meleg vízben, mint vaj a serpenyőben.

Nincs ott az, hogy a kiszolgálás figyelmes és diszkrét meg kedves, nincsenek bambán bámuló, kedvetlen, savanyú pincérek (na jó, egy beszólás féle poénkodási kísérlet volt, de az elmegy), és ez hatalmas érték, amikor köztudomású, mennyien mentek el külföldre munkát vállalni, például a közeli Ausztriába. Ez a hely visszaadta belföldi turizmusba, meg úgy általában a wellness hotelekbe vetett, rég elvesztett bizalmamat.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Csodás, pedig csak az látható ezen a műholdfelvételen, ahogy a Vezúv áttöri az egybefüggő felhőtakarót