A síelés számtalan olyan pillanattal ajándékoz meg, amikor igazán érzed, hogy élsz, a menő norvég márka pedig még emeli is a tétet. Mondjuk is, hogyan!

Száguldasz lefelé egy jókora lejtőn a szikrázó havon, beveszel egy-két könnyed kanyart, és élsz, úgy ahogy csak nagyon ritkán - nem lepődnénk meg, ha elsőre ez a kép ugrana be a síelés szó hallattán.

De ha belegondolsz, többről van szó. Egy vérbeli síző számára a felkészülés is a kaland része, mondjuk amikor elmész a boltba kiválasztani a felszerelésedet, ügyesen, körültekintően, mint a nagyok.

Skandikávia menő, ez alapvetés, pláne ha síelésről van szó. Hát mégis ki tudna jobb cuccokat készíteni, mint egy oslói székhelyű cég, amely a svéd síválogatottal együttműködve, az ő visszajelzéseik alapján fejlesztette ki például a Lifaloft-bélést, ami

könnyebb, tartósabb, mégis melegebb, és főleg szárazon tart.

Hogyan lehetséges ez? A Lifa-szálak nem szívják magukba a nedvességet, a beépített mikroszkópikus légzsebek pedig magukba zárják és megőrzik a hőt. Az sem mellékes, hogy az alacsonyabb vízfelhasználásnak, és a kisebb ökológiai lábnyomnak köszönhetően fenntarthatóbb a hagyományos öltözékeknél.

Lifa Loft Hybrid Insulator, az abszolút profi síkabát
A Slingshot Jacket a szezon egyik nagy slágere

Ha meg igazán profi vagy, fontos a réteges öltözködés is, télen alapból, sportoláskor meg hangsúlyosan. Az egyes rétegek kiválóan szigetelnek, melegen és szárazon tartják a testedet, egy-egy réteget levéve pedig könnyen reagálhatsz a körülmények változására. Nyilván tudják ezt Helly Hansenék is, sokkal jobban, mint mi, ezért profi, az adott célra a legtökéletesebben megfelelő rétegeket (Base, Mid és Outer Layer) fejlesztett. Az alsó mindenekelőtt elvezeti a nedvességet a bőrről, így szárazon tartja a viselőjét, a középső megtartja a hőt, a külső pedig védhet széltől, esőtől, hótól - de több HH-modellen biztonságot nyújtó fényvisszaverő prizmákkal látják el.

Garibaldi Jacket - még a telódra is gondolt a HH
Biztonság és kényelem egyben

Na, erről beszélünk: ezeket mind tudva már a ruhaválasztás is a rituálé része lesz, a leendő síút első izgalma, amikor egyszerre gondoskodsz a biztonságodról, kényelmedről, mintegy mellékesen kiválasztasz egy ruhát, ami dizájnban is nagyon ott van a szeren.

Aztán elindulsz síelni, a hétköznapi tájakat újak, ismeretlenek váltják fel, ezzel megint új impulzusokat kapsz, szinte érzed, ahogy kilépsz a mókuskerékből, ami aztán gurul mögötted el, jó messzire.

Elevation Shell 2.0
Verglas 3L Shell - tényleg vízálló

A HH pedig a sípályán is veled van. Igen, veled, nem csak rajtad. A Ski Free programban ugyanis minden síkabát, sínadrág vásárlásához egynapos ingyen síbérlet is jár a programban résztvevő nemzetközi és magyar síterepek egyikén.

Világszerte több mint 60 prémium síterep közül választhatsz, itthon a Kékestető Sícentrumot vagy a mátraszentistváni Síparkot fedezheted fel, miután online érvényesítetted a címkét.

Ha belegondolsz, a nehezét Hansenék megoldották, Te meg már élvezeheted az életet, száguldhatsz a lejtőkön, és fejlődhetsz gondtalanul, hogy egyre nagyobb és nagyobb élmény legyen minden újabb sítúra.

És ezt olvastad már?
Több mint 100 évvel ezelőtti vulkánkitörés hamufelhője sodródik egy alaszkai sziget felé