A koronavírus számos területen hozott visszaesést, nemcsak az autóiparban, hanem a turizmusban is. A Toyota forgalmazója most abban segít, hogy minél könnyebb legyen még az idén új autóval belföldi nyaralásra menni.

Az elmúlt hónapokban a járvány miatt nullára esett vissza, és csak most kezdett lassú élénkülésbe a hazai turizmus, ezért minden segítség jól jön a talpra álláshoz. A vírushelyzet az autóipart is rosszul érintette, az év első öt hónapjában 22 százalékkal kevesebb új autó fogyott, de a márkák közt piacvezető Toyota új akciója a belföldi utazásokra buzdít, amit komoly ajánlatokkal is megtámogat.

A külföldi utazás egyelőre még nagy kockázatokat rejt magában a különféle korlátozások és a kötelező karantén miatt, már csak ezért is célszerű belföldi úticélt választani. Ha nyakadba vennéd az országot, akkor továbbra is

az autózás számít a legbiztonságosabb utazási módnak, és a Toyota több módon is támogatja, hogy idén belföldön nyaralj.

A képek illusztrációk, de nekünk meghozták a kedvünket egy kiránduláshoz

Például az interneten elérhetővé tették a szalonokból azonnal elvihető autók listáját, ezekre a példányokra nem kell várni, a forgalomba helyezés után rögtön útnak lehet indulni velük. A Toyotánál azzal is számoltak, hogy a járványhelyzet a családi kasszát is érintette, ezért modelltől függően jelentős, 555 ezertől 1,4 millió forintig terjedő árengedményt nyújtanak.

A Toyota ajánlatának legjobb része pedig az, hogy a kezdő befizetéstől függően akár 3-6 hónappal halasztott törlesztési lehetőséget is kínálnak.

Tehát amikor a legtöbb autómárka a kényszerű gyárleállások és az emissziós határértékek betartása miatt készlethiánnyal küzd, a Toyotánál azonnal elvihető, akciós autók vannak, aminek a részletfizetésével csak hónapokkal a nyaralás után kell foglalkozni.

Mutatunk is néhány belföldi úticélt:

(Képek: Toyota, PxHere, Unsplash)

És ezt olvastad már?
Csodás, pedig csak az látható ezen a műholdfelvételen, ahogy a Vezúv áttöri az egybefüggő felhőtakarót