A nap, amikor minden hirtelen megdrágul.

Szilveszter idején Dubaj talán a világ legnépszerűbb utazási célpontja. Ez annak ellenére igaz, hogy szilveszterkor a városban egy csapásra minden megdrágul, méghozzá brutálisan. A CNN cikke szerint például egy Tim Hortons menüért képesek jóval több mint 100 ezer forintot is elkérni. A Tim Hortons egyébként egy kanadai fánkozó, ami Dubajban is működtet egységeket.

Az árak nagyban függnek attól, hogy a város mely részén tervezünk étkezni. A népszerű, előkelő tornyokban, például el lehet költeni egymillió forintnak megfelelő dirhamot is.

Five Guys

A CNN a Five Guys nevű amerikai étteremlánc dubaji egységét veszi példának, ahol 1500 dirhamért (120 ezer forintért) lehet menüt venni. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezért az összegért all you can eat akciót kapunk, vagyis annyit ehetünk, amennyit csak akarunk.

Az 1500 dirham viszont még így is arcpirító, tekintve, hogy az Egyesült Államokban vagy az Egyesült Királyságban 20 dollárért vagy 15 fontért (kevesebb mint 6 ezer forintért) vehetünk egy emberes menüt ugyanebben az étteremben.

Tim Hortons

Az 1964-ben alapított kanadai fánkozó rendkívül népszerű az egész világon, Dubajban is szeretik az emberek, ezért különleges szilveszteri akcióval készültek a látogatóknak. Nem kevesebb, mint 1786 apró fánkot, úgynevezet Timbits-csomagot kap az, aki 200 ezer forintot fizet és a deal része még, hogy vízparton ülhetünk a kávézó legszebb helyén.

A helyek egyébként azért fontosak, mert Dubajban az újévi tűzijáték az igazi attrakció. Ezért van az, hogy egy jó helyért olykor dupla annyit kell fizetni. A Tim Hortonsnál egy benti hely ára nagyjából 1000 dirhamba (80 ezer forintba) kerül, míg a teraszos helyek nem kevesebb mint ennek az összegnek a duplájába.

CNN; kiemelt kép: Getty Images

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.