Kayak

A Kayak alkalmazásáról már áradoztunk nektek korábban, most is megtesszük, ugyanis aligha lehet jobb netes platformba belefutni, ha utazásról van szó. Ha valamiféle véletlen folytán csak egy site-ot használhatunk utazásunkhoz, akkor ezt kell választanunk. Könnyen átlátható, gyors, és nem dobál fel kéttucatnyi reklámablakot, aminek következtében nagyítóval kell keresgélni a hasznos információt. A honlap 140-nél több légitársaság és olyan utazási irodák adatbázisát használja, mint az Orbitz, a Travelocity vagy a Hotwire, és ezek alapján állítja össze listáit. Ha bárki attól tartana, hogy hazai viszonylatban nem alkalmazható, az téved, repülőjáratok viszonylatában praktikus és kihagyhatatlan, a szállásokat tekintve azonban vannak fehér foltok, de ennek ellenére mindenképpen ajánljuk.

Bing Travel

Ez a honlap közgazdászok, statisztikusok kedvence is lehet, ugyanis segítségével megnézhetjük, hogyan alakult – emelkedett vagy zuhant - egy-egy repülőjegy ára az elmúlt 7 nap során. A honlap nem csak az elmúlt egy hét árait képes bemutatni, de jósol is, vagyis a statisztikák alapján kiszámítja – és ikonok segítségével jelzi – hogy a kiválasztott jegyet most vegyük meg, vagy várjunk, mert csökkeni fog az ára. A Bing Travel 2009-ben a korábbi farecast.com újrabrandelésével jött létre, és az évek során összegyűjtött több mint 175 milliárd járat adatai alapján adja meg jóslatait. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy a trendek alakulását csak bizonyos – főleg belföldi amerikai vagy Amerika és a világ egyéb nagyvárosai közötti – járatok esetében lekérni. Mivel a rendszert folyamatosan fejlesztik, idővel minden bizonnyal Európát is lefedik, addig azonban az említett funkciót csak korlátozott sikerrel tudjuk lehívni. Ugyanez hotelek ajánlataira is alkalmazható: kideríthetjük, hogy szállodák által kínált akciók mennyire jók korábban meghirdetett akciókkal összehasonlítva, illetve más szállodák ajánlataival is párhuzamba állíthatjuk őket.

Hostel Bookers

A Hostel Bookers neve alapján joggal hihetnénk azt, hogy hosteleket ajánlanak, de tulajdonképpen mindenféle szállásajánlat megtalálható az adatbázisukban a kempingtől az apartmanon át a hotelekig. Tesztképpen Barcelonát pötyögtük be a keresőbe és csak hostelekre 128 lehetőséget dobott ki. Beállíthatjuk a price range-t, vagyis azt, hogy milyen ársávban keresünk szállást, sőt, a minőséget is kiválaszthatjuk a felhasználók által leadott osztályzatok alapján. Kommentekből is akad bőven, így pontosan megtudhatjuk, hogy milyen is az adott szállás valójában. További pozitívum, hogy a szájtról közvetlenül foglalhatunk is, méghozzá külön foglalási díj felszámolása nélkül.

SeatGuru

Ezzel a honlappal ugyan nem spórolunk, de garantáltan kényelmesebben utazhatunk. Adatbázisukban a polgári repülésben használt géptípusok szinte mindegyike szerepel, és mindegyikről részletes információt kaphatunk. Melyik ülés dönthető hátra? Melyiknél mennyi helye van a lábunknak? Melyik sor az, amelyiknél az ablak rosszul van elhelyezve? Melyik székről jutunk el leghamarabb a mosdóhoz, a kijárathoz? Melyek a legkényelmesebb ülések? A legjobb, hogy nem is kell ismernünk a gépek típusait, bőven elég, ha megadjuk a légitársaság és a járatunk számát, és máris alaposan feltérképezhetjük repülőgépünket.

Hotwire

Repjegyek, autóbérlés, szállások, szabadidőprogramok, hajóutak. Ezeket fedi le az akciós ajánlatokra szakosodott Hotwire.com, amely hotelek, légitársaságok és autókölcsönzők ajánlatait gyűjti össze. A trükk az, hogy az említett szolgáltatók eladatlan termékeiket a hotwire.com-on keresztül árulják – rendszerint egy harmadik közvetítő félen (általában utazási irodákon) keresztül – így az inventory nem marad kihasználatlanul. A fogyasztó is haszonélvező, hiszen diszkont áron csíphet meg remek ajánlatokat, legyen szó egy karibi hajóútról vagy egy last minute repjegyről. A San Francisco-i bázisú cég főleg Amerikát érintő diszkont ajánlatokban erős, de a foglalás hazai célpontok vonatkozásában – autó, szállás, repjegy – is működik.

Korábban összeszedtünk 10 kiváló és nem mellékesen ingyenes applikációt, ami minden utazónak a hasznára lehet!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában