Sikerült fényképet készíteni az állatról. A környékbelieket és a kirándulókat arra kérik, hogy legyenek óvatosak. Alapvetően a szituációt is kerülni kell, de ha mégis megtörténik a baj, elmondjuk, mit kell tenni.

A Börzsönyi Természetvédők Facebook-oldalára feltöltöttek egy képet, amin látható az először májusban észlelt börzsönyi medve. Az állatról egy kihelyezett kameracsapda készített felvételt.

Még május elején Diósjenő önkormányzata tett közzé egy fotót egy medvelábnyomról, de akkor még az állatot nem sikerült megörökíteni, most viszont sikerült megörökíteni a börzsönyi medvét.

A szakemberek már akkor is arra kérték a futókat és a kirándulókat, hogy körültekintően tartózkodjanak a szabadban, ezek a szabályok mostantól fokozottan érvényesek. Íme a május elsején feltöltött, medvenyomról készült fotó.

A medvéket minden esetben érdemes messziről elkerülni, mivel ahol az anyamedve ott van, valószínűleg a közelében lesznek a bocsok is. A medvék különösen agresszívvá válnak, ha a kicsinyeiket védelmezik, így a legjobb tanács az, ha elkerüljük ezeket a találkozásokat. Arról már korábban írtunk, hogy mit érdemes tenni, ha mégis megtörténik a baj, ezeket a taktikákat itt olvashatod el:

Hogyan védekezzünk sikeresen medvék ellen?

Szeretjük a medvéket, de eljöhet az a pillanat, amikor döntened kell: vagy ő, vagy te.

444.hu; kiemelt kép: Börzsönyi Alapítvány/Bedő Péter

Ez is érdekelhet:

Ha eljönne a világvége, ezt az órát csatolnám a csuklómra

Teszteltem a Casio G-Shock sportóráját, ami nem okosóra, csak egy okos óra.

És ezt olvastad már?
Olyan brutális lett az Asus kézikonzolja, hogy jó eséllyel letarolja a gamer piacot
További cikkeink a témában