Akadnak olyan erotikus filmjelenetek, amik tényleg az örökkévalóságnak készültek. Ez a 10 biztosan olyan.

Elemi ösztön (Basic Instinct, 1992)

Nem is kell magyarázni: Sharon Stone és Michael Douglas addig-addig húzzák egymás agyát, amíg szét nem szedik egymást az ágyban. Később szó szerint is. Azóta is félünk a jégvágóktól.

Sliver (1993)

Sharon Stone hivatásos vetkőzőbajnoknőként persze több filmben is maradandót meztelenkedett, az egyébként felejthető Sliverben is volt egy villanása, ami miatt sokan újra is nézték a mozit.

Showgirls (1995)

Persze, baromi szexin néz ki, ha filmekben teátrálisan egymásra ugranak egy medencében, de a Showgirls szexjelenetét nem azért jegyeztük meg, mert annyira szexi lett volna, hanem azért, mert iszonyúan túljátszották. Mindenesetre örök emlék maradt.

Karambol (Crash, 1996)

Cronenberg filmje nem kicsit volt bizarr, végül is Cronenberg ebben jó, de abban is jó volt, hogy a Deborah Unger és James Spader közötti ágyjelenetet nagyon is erotikussá tegye. Köszönjük neki, de igazából minden mást még inkább!

Desperado (1995)

Salma Hayek tökéletes formái és Antonio Banderas túlvezérelt macsósága remek párost alkottak, annyira, hogy amikor egymásnak estek, olyan képeket láttunk, hogy azok beleégtek a retinánkba. Örökre.

Fülledtség (Bound, 1996)

A jelenet, amiről már a legemlékezetesebb nő a nővel akciókat bemutató cikkünkben is örömmel foglalkoztunk, és most is megtesszük, mert a ’90-es évek egyik legfüllettebb szexjelenetéről van szó, ami Wachowskiék egyébként sem rossz filmjét újabb szintre emelte.

A tanú teste (Body of Evidence, 1992)

Madonnáról mindenki tudta, hogy nem igazán jókislány, A tanú testében pedig láthattuk is, hogy mennyire nem az. Az 1992-es erotikus thriller nem volt ugyan jó, de néhány jelenetét sosem tudtuk feledni. Mármint néhány szexjelenetét.

Vad vágyak (Wild Things, 1998)

Többször is előkerült, például az isteni édeshármasokat bemutató toplistánkban is, de nem baj, kerüljön elő újra: az a bizonyos édeshármas, ami sokadszorra újranézve is eszméletlenül szexi. Denise Richards addig is férfiálom volt, ez a jelenet viszont lazán pöccintette rá a tüzet a benzineshordóra.

Tágra zárt szemek (Eyes Wide Shut, 1999)

Ez nem is egy konkrét szexjelenet két színész között. Ez itt egy komplett orgia. De Kubrick még ezt is gyönyörűen oldotta meg, nem vásárian, így nem csoda, ha sosem felejtettük el.

Egyedülálló nő megosztaná (Single White Female, 1992)

Ritkán lehet azt mondani, hogy egy jelenet, amiben valaki nem akar lefeküdni a másikkal, szexi lehet. Jennifer Jason Leigh ebben a thrillerben rendesen átveri Steven Weber fejét, de mire az orális szex közben kiderül a turpisság, igazából már mindegy is.

És ezt olvastad már?
Nagyjából 200 kamasz tört be egy floridai villába, hogy illegál házibulit rendezzenek