Fontos hírek a nagyvilágból rovatunk következik: egy 51 éves ausztrál férfi világrekorder böfögőmeister lett egy 112,4 decibeles légokádással.

Neville Sharpot egyébként a felesége noszogatta, hogy próbálkozzon meg a mutatvánnyal. Szegény asszony már biztosan hallgatta egy ideje a férjét őrjöngve-üvöltve böfögni, mire kitalálta, hogy ha már az ember ennyire tehetséges, legalább legyen valami haszna belőle... már ha egy aprócska bejegyzést a Guinness Rekordok Könyvében annak lehet nevezni.

Tizenkét évig egyébként egy büszke angol, bizonyos Paul Dunn tartotta a csúcsot egy 109,9 decibeles példánnyal, de ez a csúcs immár hivatalosan is a múlté. A Guinness szigorú tekintetű szakértői a napokban hitelesítették a rekordot, bár a világverő gyomordítás még júliusban harsant fel.

Sharp egyébként nem szénsavas italokkal érte el ezt a remek akusztikus mérföldkövet. Ő simán csak levegőt nyel, vagyis parancsszóra tudja ezt produkálni. Mutatjuk a mestert alkotás közben:

@guinnessworldrecordsLoudest burp (male) 🗣 112.4 db by Neville Sharp 🇦🇺

♬ WALTZ THE HAPPY CURMUDGEON - Pedro Jos├⌐ Bern├írdez Sarr├¡a

A hangerőről elég annyit tudnod, hogy ez egyébként simán hangosabb, mint egy melletted működő körfűrész, vagy egy légkalapács, ami tőled tíz méterre veri épp a betont.

Szóval respekt. Az asszonynak is.

És ezt olvastad már?
Ray Fisher most már igazán elkezdhetne színészkedni igazságosztás helyett