Mintha mindenki októberben akarna lemezt megjelentetni. Coldplay, Ed Sheeran, Mastodon, Rolling Stones, Beatles újrák... lesz mit hallgatni, az biztos.

Ed Sheeran - =

Nyilván az, akit a Bad Habits elektronikussága elrettentett, az hozzá sem mer majd nyúlni az új lemezhez, amiről azt ígérik, hogy nagyon változatos lesz, és hogy a szövegek az életében bekövetkezett változásokat tükrözik majd. Tény, hogy a hangszerelés fura lehet, de maguk a dalok tipikus Sheeran-trackek, amiket most már zenekarral ad elő a koncerteken (Bécs felé érdemes tekintgetni a 2022-es turnén, még mind a két Ernst Happel-koncertre akadnak belépők). Valószínűleg tele lesz az album gigaslágerekkel, és az is hótziher, hogy a lemezt is viszik majd, mint a cukrot. Ha te is vinnéd, akkor október 29-én megteheted majd.

Coldplay – Music of the Spheres

A legutóbbi, dupla Coldplay-album, az Everyday Life még a régebbi rajongóknak is eléggé bejött, mert Chris Martinék elszakadtak az átlagpoptól, viszont már akkor közölték, hogy a következő album „hagyományosabb” lesz. Egyelőre úgy néz ki, tényleg. Bár igazából az eddig kijött dalok is eléggé sokféle képet mutatnak, valószínűleg egy slágerparádés Coldplay-lemez jön, amin biztos mindenki talál magának valami jót, még akkor is, ha rühelli a BTS-t, akivel az egyébként überslágeres My Universe-t összehozták. A vinyl kiadás nagyon szép lett, így valószínűleg az is felteszi majd a polcára október 15-én, aki csak az első két albumot szereti nagyon.

Zaz – Isa

Zazzal nem nagyon lehet mellényúlni, úgy néz ki, hogy az október 22-én érkező Isa lemez is pont olyan jó lesz, mint az eddigiek, a lemez első klipes dala, az Imagine legalábbis ugyanazokat a hangulatokat hozza, amiért mindenki szereti az énekesnőt. Nem valószínű, hogy most kezd el majd hibázni, szóval ott lesz a helye a vinylnek rengeteg polcon.

Biffy Clyro – The Myth of the Happily Ever After

A Biffy legutóbb nagyon helyesen visszatalált régi önmagához az A Celebration of Endings-albumon, amire megint egy kicsit agyasabb, mégis kifejezetten slágeres dalok, de akár egész komoly zúzdák is felfértek, és nagyon úgy tűnik, hogy a lemez közvetlen folytatása, a The Myth of the Happily Ever After is hozza majd ezt a visszatérő formát. A két kiadott dal róla (Unknown Male 01, A Hunger in Your Haunt) mintha megint a régebbi Biffyt idézné, szóval akinek bejött az előző lemez, és mondjuk az Only Revolutionsig minden, az biztosan azonnal lecsap majd a vinylre október 22-én.

Mastodon – Hushed and Grim

Nagyon kellett már egy új Mastodon-album, és meg is kapjuk még október 22-én. A Hushed and Grimet a zenekar barátja és menedzsere, Nick John elvesztése ihlette, az első klipes dal, a Pushing the Tides alapján pedig úgy tűnik, hogy ez sem lesz éppen egy pocsék lemez, sőt. Csak jönne már! Meg a Mastodon is. Reméljük, megfuttatják majd a lemezt nálunk élőben.

Pink Floyd – A Momentary Lapse of Reason

Egy ellentmondásos Pink Floyd-album, ami Roger Waters kiválása után született, de rengetegen rajonganak érte, úgyhogy biztos, hogy sokan így is elteszik majd örökbe az A Momentary Lapse of Reason új kiadását, ami számos ponton változtat az eredeti verzión, és így már lehet, hogy azok is újrahallgatják majd, akik egyébként nem annyira szeretik. Visszaállították például a Richard Wright által eredetileg feljátszott billentyűsávokat, és újra felvették a dobokat Nick Masonnel. Hogy hogyan szól, azt majd érdemes lesz vinylen meghallgatni október 29-én.

The Beatles – Let It Be (Special Edition)

Kicsit furcsa, hogy a legrosszabbnak mondott Beatles-lemez is van annyira jó, hogy tele legyen megkerülhetetlen, gigantikus, generációkon átívelő slágerekkel. A Let It Be új sztereo mixben kerül lemezre, ráadásul akár super deluxe kiadásban is el lehet tenni, amihez 5 CD, 1 blu-ray, 4 LP, plusz egy vinyl kislemez is jár, mindez a csomagban hi-res digitális fájlokban is benne foglaltatik. Az ár csillagászati, de akinek mindez sok, annak még mindig ott a Let It Be, ami jobban szól, mint valaha, és a fenébe is, egy baromi jó lemez.

Rolling Stones – Tattoo You

40, azaz negyven éves a Rolling Stones Tattoo You-ja. Nyilván ki kell adni frissen újrakeverve, megspékelve 9 eddig még ki nem adott dallal, ha az alaplemez nem lenne elég. Alapvetően elég lenne, hiszen rajta van a még mindig baromi erős Start Me Up és a Waiting on a Friend is, az újak közül pedig már hallható a Living in the Heart of Love. Kötelező darab vinylen.

James Blake – Friends That Brake Your Heart

Eredetileg szeptemberben jött volna James Blake új lemeze, de október 8-ra csúsztatták, mivel gondok akadtak a fizikai formátumok gyártásával alapanyaghiány miatt. Itt tartunk. Igen. Mindenesetre ebben a hónapban, pár napon belül tényleg jön James Blake új lemeze, amin rajta lesz a kifejezetten erős klippel megáldott Say What You Will is. Mivel Blake nem nagyon csinált még rossz lemezeket, szívünk minden szeretetével várjuk az újat. Csak legyen alapanyag.

Santana – Blessings and Miracles

Santana azzal vonta legutóbb magára a figyelmet, hogy a Smooth után 22 évvel újra összeállt Rob Thomasszal, hogy az új lemezre elkészítsenek egy friss közös dalt. Ez az új lemez most jelenik meg, pontosabban október 15-én, és tele lesz egészen meglepő featuringekkel, beugrik majd Kirk Hammett és Chris Stapleton is, de még Chick Coreával is akad rajta egy track. A rajongók azonnal hazavihetik vinylen.

Duran Duran - Future Past

A Duran Duran mintha felnyitott volna egy széfet, ahol eddig ki nem adott, a ’80-as években megírt slágerek vannak. Az Anniversary egy az egyben lehetett volna óriási siker évtizedekkel ezelőtt, az Invisible is szépen menetelt volna előre a ’90-es évek elején, a More Joy! is aranyos, szóval különösebben nem kell félni ettől a lemeztől, az pedig, hogy Graham Coxon is benne van a buliban, csak extra adalék ahhoz, hogy meg akarjuk hallgatni az egészet vinylen már most. De még várni kell rá, egészen október 22-ig.

Lana Del Rey – Blue Bannisters

Ha van jó idő Lana Del Rey zenéjéhez, akkor az ősz biztosan az, és mikor máskor hozná ki az új lemezét, mint ősszel, pont aznap, amikor még ezer más nagy előadó is kihozza az új albumát, október 22-én?! De sebaj, a Blue Bannisters biztosan jól fog menni a borongósabb, esősebb időhöz, vinylen pedig minden bizonnyal nagyon jól szól majd. Az eddig kiadott dalok alapján a rajongóknak nem lesz oka panaszra.

Elton John – The Lockdown Sessions

Elton ahelyett, hogy unatkozott volna a lezárások alatt, összehozott egy albumot, ami tele van sztárvendégekkel, de azért nem egy Dáridó ez, úgyhogy olyan nevek ugrottak be, mint Charlie Puth, Dua Lipa, Nicki Minaj (mondjuk ezt még emésztgetnünk kell), Miley Cyrus, Eddie Vedder, Stevie Nicks és Lil Nas X. Az album 16 dallal jön október 29-én, és egyelőre még nem tudjuk elképzelni, hogy mennyire lesz élvezhető. De hát mégis csak Eltonról van szó…

The War on Drugs – I Don’t Live Here Anymore

A War on Drugs a legjobbkor ad ki új lemezt, amikor nagyon kell mindenkinek, hogy felemelje őket valami, és ha van olyan zene, ami fel tud emelni abból, amiben épp úgy érzed, hogy nem akarsz benne rohadni, hát az övék biztosan az. Az I Don’t Live Here Anymore biztosan csodálatos lemez lesz, hiszen nem nagyon létezik nem csodálatos War on Drugs-album, a már kislemezként kijött két dal, a címadó I Don’t Live Here Anymore és a Living Proof pont azt mutatják, hogy Adam Granducielék nem most szoktak le a minőségi dalszerzésről. Október 29-én jön, kár, hogy az még egy hónapnyira van.

Finneas – Optimist

Billie Eilish tesója amellett, hogy Billie új lemezét összepakolta, még magának is összerittyentett egy lemezt. Az Optimist október 15-én érkezik majd, az új kislemez, az A Concert Six Months From Now elég jó, be lehet bátran rendelni az egész albumot.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés