Hannibal, Norman Bates, KGB-s alvóügynökök, feltörekvő rendőrök, paraszt ausztrál humor, sci-fi látványorgia és Kevin Bacon vár minket a tévében idén.

 1. 10 / 10

  The Americans

  Szereplők: Keri Russell, Matthew Rhys, Noah Emmerich

  Indulási dátum: január 30.

  Epizódszám: 13

  Az 1980-as évek Amerikájában járunk, ahol egy KGB-s alvóügynök pár életét követhetjük nyomon, akik családként pózolnak a nagyvilág számára, de céljuk az amerikai rend megdöntése. Nem kicsit lesz Homeland hangulata, de hát ugyebár ez inkább bók, mint sértés egy sorozat számára. A pilotot Gavin O’ Connor, a Warrior – A végső menet direktora rendezi, a sorozat kreátora pedig az a Joseph Weisberg, aki eddig többnyire csak néhány sorozatepizódot hozott össze A hatalom hálójában-nak és a Falling Skies-nak.

 2. 9 / 10

  The Following

  Szereplők: Kevin Bacon, James Purefoy

  Indulási dátum: január 21.

  Epizódok száma: 10

  Kevin Bacon sorozata. Szuper! Bacon egy alkoholista ex-FBI-ügynököt alakít, aki újra akcióba lendül, amikor egy agyas sorozatgyilkos (James Purefoy) kerül képbe. A kreátor Kevin Williamson, akinek a Dawson és a haverok-at és a Vámpírnaplók-at, illetve a Sikoly első, második és negyedik részének forgatókönyvét köszönhetjük, a pilot rendezője pedig Marcos Siega, aki korábban rengeteg remek videoklipet és sorozatepizódot hozott tető alá. Az év egyik legjobban várt szériája.

 3. 8 / 10

  Hannibal

  Szereplők: Mads Mikkelsen, Hugh Dancy, Caroline Dhavernas, Laurence Fishburne

  Indulási dátum: ismeretlen

  Epizódok száma: 13

  Hannibal Lecter visszatér, ezúttal a zseniális Mads Mikkelsen bőrében. A remeknek ígérkező sorozat kreátora Bryan Fuller, aki a Halottnak a csók és a Haláli hullák szériákat hozta össze, és néhány epizódot írt a Star Trek: Voyager-hez és a Hősök-höz. Hannibal és Will Graham FBI-profilozó harca kerül terítékre, tehát a Vörös sárkány illetve Az embervadász sztorija lesz itt bővebben kibontva. A pilot rendezője David Slade, ennek többnyire örülni kell, már ha nagylelkűen megfeledkezünk az úriember hatalmas baklövéséről, az Alkonyat: Napfogyatkozás-ról, amiből még a nem sűrűn hibázó Christopher Nolan sem tudott volna nézhető filmet varázsolni.

  Slade egyébként jobb pillanataiban olyan filmeket ránt össze, mint a Cukorfalat és A sötétség 30 napja. A szereplőgárda, a sztori, az alkotók, sőt, még a mellékszereplők is (Laurence Fishburne, példának okáért) azt mondatják velünk, hogy ebből nem sülhet ki semmi rossz.

 4. 7 / 10

  Defiance

  Szereplők: Grant Bowler, Julie Benz, Tony Curran, Jaime Murray, Mia Kirshner

  Indulási dátum: április 15.

  Epizódok száma: 12

  Érdekes próbálkozás indul idén tavasszal, a látványos és állítólag jól megírt sci-fi szériához ugyanis szorosan kapcsolódni fog egy szintén Defiance címen érkező MMORPG is, így teljes lehet a függés az összes képernyőnk előtt. Igazi Dexter-parádé lesz a sorozat, mellékszereplőként ugyanis feltűnik benne a sorozatgyilkos két csaja, név szerint Julie Benz (Rita) és Jaime Murray (Lila).

  A sztori szerint a közeli jövőben járunk, amikor a Votanok bolygója elpusztul, és a Földre szeretnének költözni. Ezúttal békésen, tárgyalás útján kérnek menedékjogot, amelynek elutasítása után elkeseredett háborúba kezdenek az emberiséggel. A rendező, Scott Charles Stewart ugyan borzasztó (eddigi csúcsművei a Légió és A pap – Háború a vámpírok ellen voltak), de még történhetnek csodák.

 5. 6 / 10

  Zero Hour

  Szereplők: Anthony Edwards, Scott Michael Foster, Addison Timlin, Jacinda Barrett

  Indulási dátum: február 13.

  Epizódok száma: 11

  Green doki visszatér, új sorozatában egy igazi konspirációmániás fazont alakít, aki egy nácik által készített óra megszállottjává válik. Állítólag nagy köze lesz az eseményekhez egy idegen fajnak is. Meglátjuk. A sorozat egyik kreátora Lorenzo di Bonaventura, ami elég rossz hír, hiszen az úr olyan filmek producere volt, mint a Doom, a Transformers-trilógia, így a butaság itt is felütheti fejét. Mellette azonban ott van Paul Scheuring is, akit A szökés kreátoraként ismerhetünk. Kíváncsiak vagyunk, mi lesz belőle.

 6. 5 / 10

  Legit

  Szereplők: Jim Jeffries, DJ Qualls, Dan Bakkedahl

  Indulási dátum: január 17.

  Epizódok száma: 13

  Paraszt sitcom az ausztrál Jim Jeffries főszereplésével egy olyan srácról, aki megpróbál felnőni, csak éppen nem nagyon megy neki. A kreátor Peter O’Fallon, akinek a Rejtélyek kalandorai sorozatot köszönhetjük, Jeffries mellett pedig az örökké cingár DJ Qualls is feltűnik tesóként. Tipikusan az a sorozat, ami nagyon jól is elsülhet, de sajnos minden jel arra mutat, hogy nem lesz belőle függés. Mindegy, megvárjuk, megnézzük, megmondjuk.

 7. 4 / 10

  Bates Motel

  Szereplők: Freddie Highmore, Vera Farmiga

  Indulási dátum: március 18.

  Epizódok száma: 10

  Úgy látszik, a Hannibal mellett más is előzmény-szériára vállalkozott az idén, jön a Bates Motel, ami Psycho-beli Norman Bates és híres-hírhedt mamája történetét hivatott elmesélni. Bármilyen furcsa, a főszerepben a még mindig tejfelesképű Freddie Highmore, mamája pedig a még mindig szexi Vera Farmiga, a sztori végét pedig már tudjuk, de attól még nézni fogjuk, akár több évadon keresztül is. A sorozatot berendelő csatorna, az A&E pilotot sem kért, inkább azonnal berendelt tíz részt első évad gyanánt. Bátor tett, főleg annak tekintetében, hogy az epizódok írója és egyben producere is Anthony Cipriano, aki igazán emlékezeteset nem tett még le az asztalra.

 8. 3 / 10

  Da Vinci’s Demons

  Szereplők: Tom Riley, Laura Haddock

  Indulási dátum: április 12.

  Epizódok száma: 8

  Csak annyit mondunk, a Leonardo Da Vinci korai éveit feldolgozó sorozat kreátora (valamint írója és rendezője is) David S. Goyer. Igen, az a David S. Goyer, aki az utóbbi Batman-mozik, a Penge-filmek, valamint a Call of Duty: Black Ops II-játék írója volt. Oké, sajnos a Hipervándor-é és a Holló második részéé is, de ezt most inkább hagyjuk a feledés jótékony homályába veszni. Természetesen a történelmi hűségre keresztet lehet vetni, de ez nem is feltétlenül baj, ha a mindent feltaláló Da Vinci epizódjai szórakoztatóak lesznek.

 9. 2 / 10

  Do No Harm

  Szereplők: Steven Pasquale, Jennifer Butler

  Indulási dátum: január 31.

  Epizódok száma: 12

  A 30 Rock búcsúzó epizódja után mutatkozik be a pilot, amiről máris megoszlanak a vélemények, de azért mindenképpen adjunk egy esélyt ennek a skizofrén-kriminek. A történet szerint egy bizonyos Dr. Jason Cole idegsebész minden este 20:25-kor átváltozik egy másik személyiséggé, akit Ian Price-nak hívnak, kedvenc időtöltése pedig az, hogy mindenféle rosszaságokat művel Cole életével. Egyfajta Jeckyll és Hyde-sztori lesz ez Steven Pasquale főszereplésével, akit a Ments meg! Seanjaként láthatott az ország, a kreátor pedig David Schulner, aki sorozatozott eddig is, producere és írója volt többek között A királyság-nak és Az esemény-nek. Egy pilot-checket megér.

 10. 1 / 10

  Golden Boy

  Szereplők: Theo James, Stephanie Brait

  Indulási dátum: február 26.

  Epizódok száma: ismeretlen

  Egy rendőr gyors felívelésének története kerül képernyőre Richard Shepard irányításával, akit mi jobbára A matador rendezőjeként ismerhetünk. Viszonylag ismeretlen színészekkel oldják meg a feladatot, de ez még nem feltétlenül baj, ahogy az sem, hogy a sorozat kreátora Nicholas Wootton, aki producerkedett A szökés, a Chuck és a New York rendőrei mellett. A megtörtént eseményeken alapuló sorozatot már látatlanban is sokan utálják, de egy esélyt ő is megérdemel, nemde?

  Tovább:
  Szupersztárok furcsa vállalkozásai, avagy női cipőt Santanától, pudingot Stallonétól
  Nem hangos, nem füstös, nem létezik – Milyen az ideális budapesti szórakozóhely?
  A Player legfrissebb cikkei

És ezt olvastad már?
Egy magyar játékot is beválasztott a Google 2021 legjobb appjai és mobiljátékai közé