2022 lehet az az év, amikor végre a PlayStation 5 és az Xbox Series X is beteljesítik a nextgen ígéretét. Rengeteg súlyos cím érkezik idén, melyek közül most kiválasztottuk és toplistába rendeztük a szerintünk legizgalmasabb tízet. Jó hír, hogy sok közülük már az év első hónapjaiban befut.

10. Gran Turismo 7

Egy új Gran Turismo megjelenése igazi ünnep minden autóőrült számára, hiszen a Polyphony Digital sorozata nemcsak kiváló konzolos szimulátor, de mára már olyan, mint egy virtuális vitrin, amiben az ember elhelyezheti és csodálhatja kedvenc autóinak tökéletes digitális mását. A GT7 ezen felül azt ígéri, hogy ez lesz a sorozat legszebb darabja, és mivel PS5-re is megjelenik, fura is lenne, ha az alkotók beérnék ennél kevesebbel. A játék a nextgen platformon 4K-ban, HDR-ben és stabil 60 fps képfrissítésben pompázik és természetesen a DualSense kontroller minden trükkjét is használni fogja. Minimális töltési idők, kifogástalan audiovizuális megjelenés, e-sport kompatibilitás, több száz autó és a sorozatra jellemző perfekcionizmus, mindez egy csomagban.

Platform: PlayStation 4, PlayStation 5
Várható megjelenés: 2022. március 4.

9. Hogwarts Legacy

A Warner az Avalanche Software nevű stúdióval karöltve 2022-ben végre milliók álmát válthatja valóra, érkezik ugyanis az első open world kalandjáték, ami a J. K. Rowling által megálmodott varázsvilágban játszódik. A játékosnak a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola diákjaként az 1800-as években kell kalandoznia. A sztori részletei egyelőre nem ismertek, de az biztos, hogy a kalandok közepette a játékosnak lehetősége lesz részt venni az oktatásban és a diákéletben is. Pontos megjelenési dátum még nincs, de a tervek szerint a Hogwarts Legacy még karácsony előtt a boltokba kerül.

Platform: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S
Várható megjelenés: 2022

8. Elden Ring

Az Elden Ring azzal a reklámszöveggel vált ismertté szélesebb körben, hogy ez George R. R. Martin, a Trónok harca szerzőjének a játéka, pedig az ismert író igazából csak tanácsadóként vett részt a projektben. Az igazi gémereket mondjuk nemigen kellett bepalizni, hiszen nekik elég volt az is, hogy az alkotást az a FromSoftware jegyzi, ami a Souls-játékokkal műfajt teremtett. A formulát ezúttal open world elemekkel bruttósították, ami egészen biztosan forradalmi élményt jelent majd, amikor végre idén februárban megjelenik a játék.

Platform: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S
Várható megjelenés: 2022. február 25.

7. Redfall

A Redfall nem túl jó hír a PlayStation-tulajdonosok számára, hiszen – miután a Microsoft felvásárolta a Bethesdát – ez a játék már csak PC-re és Xbox Series konzolokra fog megjelenni. Mivel ezt a látványosnak ígérkező vámpíros lövöldét az az Arkane Austin csinálja, aminek a Dishonored-sorozat darabjait is köszönhetjük, garantáltan egy maradandó darabbal leszünk gazdagabbak.

Platform: PC, Xbox Series X/S
Várható megjelenés: 2022 nyár

6. S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

Aki játszott a remek első résszel, annak lehet némi fogalma arról, mi várható a Heart of Chernobyl alcímű folytatástól. A mutánsokkal teleszórt csernobili rengetegben játszódó shooter inkább túlélőjáték, mint Call of Duty-klón, amiben legalább akkora szerep jut a fegyverek fejlesztésének, a lopakodásnak, a tárgymenedzsmentnek és a felfedezésnek, mint a lövöldözésnek. A grafika az előzetesek tanúsága szerint egészen káprázatos lesz, vagyis egy igazi nextgen fps-élményre számíthatunk, a megjelenés idején kizárólag a Microsoft platformjain.

Platform: PC, Xbox Series X/S
Várható megjelenés: 2022. április 28.

5. The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

A Breath of the Wild című Zelda-epizódot még azoknak is érdemes volt komolyan venni, akik szerint a Nintendo Switch csak gyerekjáték a nextgen asztali konzolok mellett. A Nintendo ezzel a címmel ugyanis igazi időtlen klasszikust alkotott, mely mesteri játékmechanikájával és egyszerű, mégis látványos grafikájával még a hardver egyértelmű korlátait is képes volt feledtetni. A már jó ideje esedékes folytatás egyébként toplistánk egyetlen olyan helyezettje, melynek idei megjelenése nagyon kérdéses, tekintettel többek között arra is, hogy igazából még a pontos címét sem tudjuk. Ha esetleg nem jelenik meg 2022-ben, ugyanúgy szerepelni fog '23 legjobban várt címei között is.

Platform: Nintendo Switch
Várható megjelenés: 2022

4. Starfield

A Bethesda Game Studios készülő játékának rendezője, Todd Howard azt mondta, gondoljunk úgy a Starfield című alkotásukra, mintha az űrben játszódó Skyrim lenne. Ez a kijelentés már önmagában is képes lett volna, hogy a címet betolja ebbe a top tízbe, de ha megnézed hozzá a látványos bejelentő trailert, már fel is ültél mellénk a hypevonatra.

Platform: PC, Xbox Series X/S
Várható megjelenés: 2022. november 11.

3. Suicide Squad: Kill the Justice League

A Rocksteady neve a zseniális Batman: Arkham-sorozat után már garancia a minőségre, a közzétett trailereken pedig az Öngyilkos osztag első videojátékos feldolgozása még annál is jobban néz ki, mint amennyire papíron annak tűnik. Ezúttal Harley Quinn, Deadshot, Bumeráng kapitány és King Shark felett vehetjük át az irányítást, az ellenfél pedig nem lesz más, mint a komplett Igazság Ligája, a Brainiac által agymosott Supermannel az élen. Az év egyik legnagyobb dobásának ígérkezik.

Platform: PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S
Várható megjelenés: 2022

2. Horizon Forbidden West

A Guerrilla Games a Killzone miatt lett a kedvencünk, de a Horizon világával még annál is nagyobbat sikerült alkotniuk. A franchise a Forbidden West alcímű folytatással tér vissza, aminek szerintünk már egyértelműen PlayStation 5-ön lesz érdemes nekifutni. Aloy a kalandozást a Tiltott Nyugaton folytatjaa, így a The Frozen Wilds című, fagyos hangulatú kiegészítővel ellentétben ezúttal a romba dőlt Kaliforniában kell megküzdenie robotszörnyekkel és veszélyes szektákkal. Szerencsére már itt van a nyakunkon.

Platform: PlayStation 4, PlayStation 5
Várható megjelenés: 2022. február 18.

1. God of War Ragnarök

A kelta mitológiában rebootolt God of War vitán felül az előző konzolgeneráció egyik legjobb játéka volt, ami idén végre folytatást kap Ragnarök alcímmel. Kratos és Atreus is visszatér, és ezúttal magával a Mennydörgés Istenével, azaz Thorral kell szembenézniük, aki a dühös görög eddigi legkeményebb ellenfelének ígérkezik, pedig hősünk annak idején még Zeusszal is összeakasztotta a bajszát. A Sony Santa Monica ezzel az epizóddal állítólag le is zárja Kratos kelta kalandjait. Pontos megjelenési dátum még nincs, de ha minden igaz, idén egészen biztosan kapunk belőle.

Platform: PlayStation 4, PlayStation 5
Várható megjelenés: 2022

És ezt olvastad már?
Megérkezett a női Hulkról szóló sorozat első kedvcsinálója