Annyiszor futottunk bele abba mostanában, hogy elmagyarázzuk, miért kell ott lenni Courtney Barnett, a Deerhunter vagy a dEUS koncertjén, hogy meguntuk. Inkább írunk róluk.

Courtney Barnett

Mikor? május 20.

Hol? Akvárium Klub

Már csak két hét van hátra Courtney Barnett koncertjéig, aminél jobb nem igazán történhet a májussal, mivel Courtney az a fajta előadó, aki élőben is zseniális, nem csak lemezein, amelyből mindkettő előtt leborult a szakma és a közönség is. Nem is nagyon számítottunk arra, hogy egyszer még klubkoncerten láthatjuk itthon, erre tessék, az Akváriumban fellép, és könnyen lehet, hogy az év egyik legjobb koncertjét prezentálja majd. Az előzenekar a Mayberian Sanskülotts lesz.

dEUS

Mikor? június 8.

Hol? Barba Negra Track

Nem most volt a legutóbbi dEUS-koncert Magyarországon, 2012-ben lépett fel a banda az A38-on, így hét év elteltével viszont ünnepelni jönnek vissza, 20 éves ugyanis alapművük, a The Ideal Crash, amit egy az egyben lenyomnak majd a Barba Negra Trackben, szóval tessék nyugodtan tanulni az Instant Street klipjéből a koreográfiát, bár mondjuk a legnagyobb slágerük nélkül sosem volt koncert, szóval lehet, hogy már tudod is.

Deerhunter

Mikor? augusztus 21.

Hol? A38

Hosszú ideje érett már egy budapesti Deerhunter koncert, ami végre 2019 augusztusában létrejön! Bradford Coxék a Why Hasn't Everything Already Disappeared?-lemez turnéján érkeznek az A38 Hajóra, hogy megmutassák, 15 éves létükre mennyire távol állnak a nosztalgiától és múltba révedéstől. A 2015-ös Fading Frontier után az atalantai zenekar a címhez igazodó konceptlemezükön kérdéseket tesz fel, melyekre nem is akar feltétlenül válaszokat adni. Hagyja szabadon szállni a Deerhunterre mindig is jellemző letisztult hangszerelést, meglepő fordulatokat és sodró hangulatot, ami az augusztusi koncerten is garantált roadtrip-élményt ad majd.

Fotó: Mia Mala McDonald

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Elképesztő kedvcsináló érkezett a Stranger Things világában játszódó színdarabhoz

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés