Steven Kirsch 1980-ban feltalálta az optikai egeret, és ezzel igazából már akkor is rendben lett volna egész életére anyagilag, ha onnantól kezdve csak pecázni járt volna ki a telke végében lévő patakhoz.

Nála azonban ez csak a startmező volt, Kirsch karrierje ugyanis csak ezután pörgött fel igazán. Fejlesztett internetes keresőt – amit aztán jó pénzért felvásárolt tőle a Disney –, spamszűrő technológiát, majd digitális azonosításra szolgáló platformot, és egyikből sem szállt ki veszteséggel, szóval emberünket nemigen fogod látni jótékonysági ételosztásokon sorba állni.

A fickóról azt is érdemes tudni, hogy harcos COVID-szkeptikus, többször felszólalt már az oltások ellen és a maszkhasználatot is egy baromságnak tartja, amiről mi most nem tervezünk vitát nyitni, ám a sztori szempontjából nagyon fontos információ.

Történt ugyanis, hogy Kirsch a minap a Delta nevű légitársaság egyik gépén ülve odafordult a mellette ülő, maszkot viselő nőhöz és tett neki egy egészen elképesztő ajánlatot:

százezer dollárt, azaz nagyjából 37 millió forintot kínált fel a nőnek, ha az illető az út hátralévő részére megszabadul a maszkjától.

Kirsch az esetet egy Twitter-bejegyzésben osztotta meg a követőivel:

Már így is meghökkentő a sztori és az ember szinte már látja is maga előtt, amint a szerencsés utastárs leszáll a repülőgépről százezer dollárral vastagabban, hogy aztán otthon senki ne higgye el neki, mi történt vele, míg meg nem mutatja az egyenlegét. A helyzet ezzel szemben az, hogy

a nő nem élt az ajánlattal, és a felkínált összeg ellenére sem volt hajlandó levenni a maszkot.

Persze az is lehet, hogy ez a fejlemény csak nekünk ennyire meglepő, mint ahogy az is előfordulhat, hogy a nő egészen egyszerűen csak nem hitte el, hogy ez tényleg megtörténik, esetleg ő is multimilliomos, és már csak önérzetből sem hajolt le az aprópénzért. Ám ha ezek nem játszanak, tényleg nem értjük, hogyan tudott az ember lepasszolni egy ilyen lehetőséget.

Kirschnek egyébként nem ez volt az első ilyen mutatványa. Néhány nappal korábban ugyanígy a Twitteren mesélte el, hogy tízezer dollárt kínált föl a körülötte ülőknek, ha leveszik a maszkjukat, de senki nem kérte a pénzt. Akkor meg is jegyezte, hogy legközelebb talán százezret kellene kínálnia, és ezt végül a fentiek tanúsága szerint meg is csinálta.

Jól nézzétek meg a pali arcát! Ha esetleg tőletek kérne hasonlót, szerintünk érdemes elgondolkodni az ajánlaton. Ha tényleg nagyon parázol attól, hogy a maszk nélkül összeszedsz valamit, a százezer dollár töredékéből simán kijön egy egyhetes önkéntes karantén valami ötcsillagos szállodában.

(forrás: Daily Mail, főkép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk
További cikkeink a témában