Visszatért az ABBA. Ezt még leírni is hihetetlen.

Annyit hangoztatta az ABBA, hogy soha a büdös életben nem állnak össze, hogy egy idő után abszolút el is hittük nekik. Aztán tessék, november 5-én jön az új album, ami a '81-es The Visitors után 40 évvel érkezik Voyage címmel, és hogy mennyire nem vicceltek, azt mi sem mutatja jobban, mint két dal, amit most tett ki a csapat.

Az I Still Have Faith In You és a Don't Shut Me Down nem annyira meglepő módon "abbásak", szerencsére jó értelemben. Az előbbihez klip is jött, amiben meg lehet nézni, hogyan fest majd a Voyage-koncert, ahol a tagok fiatalabb verziójukban, hologramok segítségével kerülnek színpadra.

A koncerthez egy háromezer férőhelyes helyszínt építenek Londonban, ahol Agnetha, Benny, Björn és Anni-Frid digitális mása egy tízfős élő zenekar kíséretében lép majd fel. 850 ember dolgozott az Industrial Light & Magicnél azon, hogy korábbi felvételek és újabb koreográfiák segítségével digitálisan leképezzék a zenekar ikonikus táncmozdulatait.

A motion capture ruhákról készült fotón azért meg lehet nézni az ABBA-t jelenlegi, nem megfiatalított állapotában is.

Fotó: Baillie Walsh

Az I Still Have Faith In You videójában azért látszik a CGI, bár élőben azért elég durván nézhet majd ki ez az egész. Most viszont itt ez a két dal. Kellemesen nosztalgikus hangulatú mindkettő.

(Induló fotó: Industrial Light & Magic)

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk
További cikkeink a témában