A Disney nem kicsit gyúrt rá a rekordra, még egy kibővített verziót is a mozikba küldött, csak hogy elvehesse James Cameron klasszikus sci-fijének tíz évig megközelíthetetlen rekordját.

Egy darabig úgy tűnt, nem jön össze a bravúr, de tegnap a San Diego-i Comic Conon jött a bombahír: vasárnapra a Bosszúállók: Végjáték lesz az első, az Avatar pedig a második az all time világszintű bevételi toplistán.

Igen, igen, jöhetnek az eszmefuttatások, hogy az inflációval módosított listán egyik sem érhet az Elfújta a szél nyomába, és ez egyébként valóban így is van, de mondunk mi is valamit:

Ez igazából senkit nem érdekel.

Amikor ugyanis az ember a bevételi listákat böngészi, egészen biztos, hogy az All Time Worldwide Grosses nevűre kattint először, vagyis arra, amin az látható, mely filmek keresték a legtöbb zöldhasút világszinten.

Ez pedig (ugyan a legnépszerűbb ilyen témájú szájt, a Box Office Mojo vonatkozó listája a cikk megírásának pillanatában még nem frissült) jelenleg így néz ki:

  • 1. Bosszúállók: Végjáték - 2,789 milliárd dollár
  • 2. Avatar - 2,788 milliárd dollár
  • 3. Titanic - 2,187 milliárd dollár

A bejelentéskor a Végjáték még félmilliós lemaradásban volt, így a Disney végső soron előre ivott a medve bőrére, de gyakorlatilag már akkor is órák kérdése volt, hogy beérkezzenek a frissített adatok.

Gratuláljunk hát az MCU ékkövének a tízéves rekord megdöntéséhez!

A jövő sem tűnik kevésbé fényesnek:

És ezt olvastad már?
Kínában csúnyán megerőszakolták a Harcosok klubja végét