Nem a Marvel filmes univerzumában filmesítették meg először a zöld óriást. 1978-ban A hihetetlen Hulk címmel a CBS már megcsinált egy sorozatot, ami nyolcvan epizódot élt meg, és egészen 1982-ig nyomatták.

Ebben Bill Bixby játszotta Bruce Bannert, a dühösebb, nagyobb és erősebb verziót pedig a híres testépítő, Lou Ferrigno alakította. Megmutatjuk az intrót, mert jóféle nosztalgiatrip:

Ha kíváncsi lennél rá, hogy mit gondol Lou a modern verzióról, nem kell tovább találgatnod, ugyanis emberünk a Montreal Comic Conon elmondta a véleményét, ami nem épp hízelgő Ruffalóra nézve.

Mark egy csodálatos színész, de eddig már három különböző színész próbálkozott a szereppel. Volt Eric Bana, majd Edward Norton és végül Mark Ruffalo. Szerintem mégis Bill Bixby a legjobb, és Edward Nortont is szeretem. Na de Ruffalo... tényleg úgy gondolom, hogy ő egy csodálatos színész, és beleillik a Bosszúállók Marvel-féle feldolgozásába, de én mégsem tudom őt komolyan venni.

Amivel egyébként az ember nem a levegőbe beszél, a Marvel ugyanis a Thor: Ragnarök óta meglehetősen furán bánik Hulk karakterével. Egyrészről néhol egy kicsit túltolták az esetében a komikumot, másfelől pedig igencsak legyengítették. Thor után Thanos is legyőzte, a Végtelen háborúban és a Végjátékban pedig alig jutott neki olyan szerep, amiben az egyetlen szuperképességét, vagyis az erejét kellett volna kamatoztatnia. (Na jó, a csettintést leszámítva.)

Ferrignót persze némi személyes érintettség is befolyásolja, amit nem is rejt véka alá:

Billben megvolt az intenzitás, és amikor veszélybe került, majd dühbe gurult ezt érezte is a néző. Na de a Marvel és a Disney egy másik irányban indult el. Képtelenség az ő verziójukat olyan komolyan venni, mint a sorozatot.

Hát, ha ő mondja...

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában